Politic

Șișcu: Asociere voluntară între comune și mobilitate pentru funcționari!

”Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a adoptat modificări importante la Codul Administrativ. Sunt două prevederi importante, extrem de curajoase, care vin în sprijinul localităţilor.
Una dintre prevederi se referă la posibilitatea asocierii voluntare între două sau mai multe localităţi învecinate, prin constituirea consorţiilor administrative. Este o prevedere promovată şi prin PNRR, ceea ce reprezintă un prim pas pentru realizarea reformei administrativ-teritoriale.
Modificarea legislativă adoptată de guvern va ajuta primăriile să rezolve şi problema lipsei de angajaţi. Un funcţionar dintr-o localitate va putea merge să ajute un alt UAT prin experienţa sa, fără a fi probleme legale, iar funcţionarul respectiv va fi primi 20 la sută în plus la salariu. Sunt multe primării care au posturi descoperite, iar această prevedere va asigura astfel resursa umană specializată.
Revenind la consorţiile administrative acestea se pot realiza în domenii precum amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea lucrărilor de construcții, inițierea și realizarea de investiții, domeniul juridic, financiar, la achiziții publice și la administrarea taxelor și impozitelor locale.
Acest proiect adoptat de guvern va intra în dezbateri la Parlament, iar eu îl voi susţine la vot”, a declarat deputatul George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top