Politic

Siguranța copiilor în era digitală: Dezbateri și inițiative pentru o copilărie echilibrată online și offline

Deputatul George Șișcu a participat la evenimentul „Copilărie online sau offline? și a subliniat impactul semnificativ al mediului online asupra vieții noastre, cu accent pe efectele asupra dezvoltării neuropsihice a copiilor. Senatorul Nicoleta Pauliuc a inițiat un proiect legislativ , „Siguranța copiilor în mediul online. Accesul la social media cu acord parental,” și a organizat dezbateri la nivel național pentru promovarea acestor principii. Inițiativa propune reglementarea accesului minorilor la social media și a fost susținută de diverse autorități și specialiști prezenți la eveniment. Mesajul central al evenimentului la care deputatul a participat a fost importanța asigurării unui mediu online sigur pentru copii și promovarea unei utilizări echilibrate a tehnologiei în viața lor.

„Viața noastră s-a mutat într-o mare măsură în mediul online, iar tinerele generații s-au născut și au crescut cu tehnologia care nouă continuă să ni se pară noutate. Pentru copiii de azi, ea este omniprezentă și dintotdeauna. Pericolele din lumea fizică s-au replicat ori chiar s-au mutat în mare parte și ele online, acolo unde problemele privind siguranța minorilor sunt deosebit de provocatoare. Există un pericol care vine din componenta infracțională, dar există și unul uriaș la nivel psihologic. Studiile arată clar că excesul de social media sau de jocuri pe calculator are implicații deosebite în dezvoltarea neuropsihică a copiilor.
Din toate motivele de mai sus, Dna. senator Nicoleta PAULIUC, Președintă a Comisiei de Apărare din Senat și Președinta Organizației Femeilor Liberale la nivel național din cadrul PNL a lansat o inițiativă legislativă vitală, „Siguranța copiilor în mediul online. Accesul la social media cu acord parental”, și organizează în toată țara dezbateri pentru promovarea principiilor acesteia.
Peste 200 de participanți (elevi, copii, părinți, bunici) s-au reunit ieri seară la Hotelul Delta în urma apelului lansat de Președinta Organizației Județene a Femeilor Liberale Tulcea, Dna. Doina SĂCUI pentru a participa la evenimentul „Copilărie online sau offline?”, al cărei invitată de onoare a fost Nicoleta PAULIUC.
Am participat la acest eveniment remarcabil alături de D-na Aslî Aișe MIERLĂ – subprefect de Tulcea, D-na Carmen CALOIANU – director executiv Direcția de Sănătate Publică Tulcea, D-na Ștefana ZIBILEANU – director Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, D-na Silvia MILOȘ, psiholog clinician, președinte Colegiul Psihologilor din România filiala Tulcea, D-na Adina VOICU, cadru didactic și nutriționist, D-na Iulia-Nicoleta MATEI, psihoterapeut experiențialist, certificat în Parenting, Programare Neurolingvistică și Tehnici de Eliberare Emoțională, Președinte al Asociației Împreună pentru suflet, Dl Michael GUDU – deputat PNL Tulcea, Dl. Mihai HULENI – vicepreședinte CJ Tulcea, Dl. George ȘINGHI – viceprimar Municipiul Tulcea, Dl. Sorin HOROBEȚ – director general DGASPC Tulcea,
Un mesaj video a transmis și Dl. Ștefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea.
Felicitări din suflet doamnelor Nicoleta Pauliuc (pentru inițiavă și dedicarea în acest proiect), Doina Sacui și tuturor colegelor sale din OFL Tulcea (pentru organizarea ireproșabilă și publicul extraordinar strâns la acest eveniment)”, a transmis deputatul George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top