Actualitate

Sesiune Națională de Comunicări Științifice la Tulcea: „140 de ani de la nașterea poetului – filozof Panait Cerna“

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat joi, 23 septembrie 2021, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“, la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu tema „140 de ani de la nașterea poetului – filozof Panait Cerna“, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

La evenimentul care face parte din manifestările desfășurate în perioada 23-25 septembrie 2021 și dedicate împlinirii a 140 de ani de la nașterea poetului, au mai participat Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, primarul Ștefan Ilie, personalități ale lumii culturale tulcene, precum și reprezentanți ai bibliotecilor din întreg județul.

Cu această ocazie, Organizația Celisea în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ au lansat volumul, pliantele și placheta dedicate poetului.

„Doamna manager Ligia Dima a mulțumit Consiliului Județean pentru finanțarea acestui proiect, dar nu trebuie să mulțumească. Astfel de lucruri intră în datoria noastră, a Consiliului Județean. Dacă tot vorbim despre Tulcea, Monumentul Independenței, statuia lui Mircea cel Bătrân, dar și alte obiective de referință pentru Tulcea, acestea au fost realizate prin colecte publice. Consiliul Județean practic dă înapoi anumite fonduri pe care tot de la oameni le-a colectat. Până la urmă, este datoria instituției noastre să organizeze astfel de evenimente. Eu, personal, sunt foarte onorat că fac parte astăzi din această frumoasă adunare, care vorbește despre marele poet.

Panait Cerna este un destin incomplet împlinit. Cu siguranță, dacă Dumnezeu i-ar fi permis să rămână mai mult pe pământ, am fi vorbit despre multe alte opere ale sale. Dar faptul că a început să scrie și să publice în diverse reviste, încă din timpul liceului, este un lucru imens. A fost precoce, a simțit că trebuie să ofere ceva omenirii. Deși în lumea culturală există competiție, el a fost iubit și apreciat de toți cei care i-au fost competitori la acea vreme. Coșbuc, Maiorescu, Iorga, toți l-au lăudat și l-au apreciat, fapt care înseamnă adevărata recunoaștere a valorii sale.

Nu în ultimul rând, vreau să îmi exprim aprecierea pentru implicarea dumneavoastră în atragerea și încurajarea tuturor categoriilor sociale spre lectură și participarea la evenimente cu caracter cultural-educativ, așa că vă doresc mult succes în continuare“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top