Ştiri

Senatorul Ștefan Mihu- interpelare parlamentară pentru o mai bună gestionare a traficului auto

În Ședința Senatului din 7 mai 2018, senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o interpelare doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne.
Senatorul constănțean solicită ministerului informații despre măsurile luate pentru o bună gestionare a traficului auto.

“În ultima vreme, odată cu intrarea în sezonul cald și folosirea cu frecvență sporită a mașinilor personale și nu numai, s-au înmulțit îngrijorător cazurile de nereguli în trafic, provocate de șoferi inconștienți sau iresponsabili, mergând până la limita provocării unor accidente de circulație. În mod concret, este vorba de șoferi “teribiliști” și/sau “șicanatori”, aflați nu de puține ori sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe halucinogene, care reprezintă un real pericol în trafic pentru majoritatea celorlalți conducatori auto. Vorbim fie de schimbarea bruscă a benzii de mers fără niciun fel de semnalizare, de viteza mult peste limita legală sau de ignorarea unor semne de circulație prin efectuarea de manevre interzise sau ilegale (pentru a oferi doar câteva exemple!).
Față de cele de mai sus, venim și vă întrebăm, stimată doamnă ministru, ce măsuri și-a propus să ia ministrul MAI pentru depistarea și contracararea unor situații precum cele menționate, generatoare sau potențial generatoare de grave acccidente de circulație ce s-ar putea solda cu rănirea sau pierderea de vieți omenești și/sau importante pagube materiale?
Vă rugăm să ne precizați, totodată, dacă, la nivelul MAI, există o structură / unitate specializată pentru analizarea, identificarea și contracararea unor asemenea, inclusiv prin instalarea de camere video pe marile artere de circulație din capitală și din principalele orașe ale țării, pe autostrăzi și pe principalele drumuri naționale / europene? “

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top