Actualitate

Școlile din comuna Pantelimon, pregătite să-și primească elevii în condiții moderne

Anul școlar 2018/2019 va fi primul an din istoria școlilor și grădinițelor din comuna Pantelimon, județul Constanța, când elevii vor beneficia de grupuri sanitare moderne în interiorul instituțiilor de învățământ.

Conform primarului Costel Armășescu, „în această vară s-au finalizat grupurile sanitare la Școala și Grădinița din satul Runcu, apoi la Școala și Grădinița din Pantelimonu de Jos. Acum finalizăm și grupul sanitar de la grădinița din Nistorești. Din acest moment, toți elevii comunei beneficiază de grupuri sanitare în interiorul instituțiilor de învățământ. Am terminat cu toaleta din fundul curții la care mergeai prin noroi sau zăpadă și care era un factor de risc pentru cei mici.”

Nu doar grupurile sanitare au reprezentat o prioritate pentru administrația publică locală a comunei, ci și igienizarea clădirilor unde vor învăța copii, a spațiilor de joacă și a curților, precum și unele reparații care se impuneau. De exemplu, la Școala din Pantelimonu de Sus a fost reparat acoperișul, reparate trotuarele și căile de acces.
Astfel, cei aproximativ 300 de copii ai comunei Pantelimon regăsesc școli și grădinițe pregătite să-i găzduiască și dascăli gata să le ofere cele mai bune condiții și metode de învățare.

Nu în ultimul rând, primarul Costel Armășeșcu a declarat că administrația locală va continua acordarea de burse sociale și burse de merit. „Avem chiar și două burse pa care le acordăm la doi elevi de liceu care învață în municipiul Constanța. Pentru că au rezultate foarte bune la învățătură, noi le asigurăm cazarea la un cămin de acolo. Sper ca la finalul liceului și facultății, tinerii să revină în comună pentru că este mare nevoie de energia lor”.

Pentru un alt proiect care-i vizează pe copii, construirea unui After School în comuna Pantelimon, administrația se luptă cu birocrația instituțiilor responsabile să acorde toate avizele și autorizațiile necesare pentru anunțarea licitației publice a lucrării. „La After School totul este pregătit, bani sunt, avem deja o tranșă pregătită, dar suntem blocați în birocrație”, spune primarul.

Nu doar școlile și grădinițele au fost în vara aceasta în vizorul primăriei Pantelimon, ci și implementarea unor proiecte cum ar fi cel al extinderii și modernizării primăriei, care este aproape de finalizare, montarea de rigole betonate în Pantelimonu de Sus și Runcu. 
Totodată, primăria pregătește alte proiecte care se află în stadiul studiilor de fezabilitate, iar aici vorbim despre amenajări trotuare în toată comuna, asfaltare drum comunal Nistorești-Călugăreni și alte asfaltări de drumuri comunale care vor începe anul viitor.

Actualitate

To Top