Opinii

Școlile din Ciucurova au fost reabilitate după aproape 30 de ani

Din ce în ce mai multe administrații publice locale au decis să investească în modernizarea instituțiilor de învățământ pe care le au în subordine. Investind în școli, investesc, de fapt, în educația copiilor, în viitorul localităților. Aceasta este și situația comunei tulcene Ciucurova care din această vară are un nou primar în persoana liberalului Marin Șerban.

Deși ocupă doar de câteva luni fotoliul de edil a trecut imediat la treabă, mai ales că începutul noului an școlar trebuia să le ofere copiilor din Ciucorova un mediu modern în care să învețe. “Toată vara s-a muncit la finalizarea a două proiecte de reabilitare a celor două școli și a grădiniței de aici. Ultima intervenție de acest tip la clădirile instituțiilor de învățământ era veche de aproape 30 de ani, iar condițiile în care învățau cei 271 de copii erau departe de secolul XXI,” ne-a declarat primarul Marin Șerban.
Concret, reabilitarea și modernizarea clădirilor a constat în lucrări de înlocuire a acoperișului, refacerea aleilor, anveloparea exterioară a pereților, schimbarea ușilor și montarea în toate sălile de parchet nou. De asemenea, se reface în totalitate grupul sanitar al uneia dintre școli ( cea care are în incintă și grădinița), acesta urmând a fi dotat cu instalații de ultimă generație, inclusiv sistem de încălzire modern.
Primăria Ciucurova intenționează să implementeze un nou proiect care vizează construirea unui corp separat destinat grădiniței în incinta aceleași curți în care funcționează și acum. Proiectul este depus spre finanțare fiind în stadiul de evaluare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top