Politic

„S-au terminat banii pentru restaurarea Cazinoului din Constanța!”

În ultima sa intervenție în mediul on line, deputatul Forța Dreptei de Constanța Bogdan Bola face referire la soarta Cazinoului din Constanța.

Iată ce spune deputatul Bogdan Bola vizavi de acest aspect:

“S-au terminat banii pentru restaurarea Cazinoului din Constanța! Da, ați citit bine! Acesta este <cadoul> făcut de PSD și PNL dobrogenilor exact înainte de Ziua Dobrogei. În urmă cu o săptămână, pe 03.11.2023, Compania Națională de Investiții (C.N.I.) a anunțat oficial antreprenorul care efectuează lucrările de restaurare a Cazinoului că Guvernul NU MAI ARE BANI pentru plata facturilor pe anul acesta.

Totodată, i-au cerut antreprenorului (asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL ) ca într-un film prost, să <lucreze pe datorie> sau pe <caiet>. Așa cum era și normal, antreprenorul a anunțat deja oficial că nu e de acord, așa că lucrările ar urma să fie sistate în curând.

Mai trist este faptul că primarul Vergil Chițac, cel care se lăuda în septembrie că „mai e puțin și redă comunității” Cazinoul, știe de toată această lipsă a finanțării de CEL PUȚIN O SĂPTĂMÂNĂ, dar nu a anunțat cetățenii. Ei ascund, așa cum au făcut totdeauna, gunoiul sub preș și alimentează populația numai și numai cu minciuni.

Constanța este, din păcate, condamnată încă o dată de politicienii incompetenți și corupți! Clădirea-simbol a orașului și litoralului românesc nu merită, se pare, niciun fel de atenție din partea penelistilor și pesediștilor care, în ultimii ani, au avut grijă să se pozeze cu Cazinoul și să se laude cum au salvat ei acest obiectiv național. Acum, tot ei, solicită pe ascuns antreprenorilor să nu încaseze nimic până în februarie 2024.”

În același context Bogdan Bola mai adaugă:

“Deși au premeditat (așa cum reiese clar din răspunsul celor de la Aedificia) în cel mai ticălos mod să taie panglica în iulie 2024 (în plină perioadă electorală) cei din PNL și PSD <au uitat> să asigure și finanțarea restaurării Cazinoului, la fel cum <au uitat> să asigure finanțarea multor domenii cruciale ale societății românești. Așa cum au uitat să menționeze că Guvernul Orban a fost cel care a demarat lucrările…!

S-au împrumutat în exces, cu dobânzi record, au păstrat pensiile speciale, au anunțat pomeni electorale și au continuat politica de angajare a cadrelor în instituțiile publice pe salarii uriașe.”

De menționat este faptul că prin adresa nr. 186071/30.10.2023, Ministerul Dezvoltării îi anunță pe cei de la C.N.I. de epuizarea creditelor bugetare disponibile pentru anul în curs.

“Acum, dobrogenii vor suferi. Simbolul Constanței este umilit încă o dată de incompetență și riscăm să distrugem și cât s-a realizat din proiectul de restaurare

De aceea, SOMEZ pe toți parlamentarii PNL și PSD din Constanța, care s-au pozat frumos și s-au lăudat cu lucrările de la Cazinou, să ceară de urgență guvernului lor să asigure finanțarea în continuare a lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului, lucrări începute în anul 2020. ATENȚIE: deja valoarea lucrărilor EFECTUATE și NEPLĂTITE la finalul lui octombrie este de peste 30 de milioane de lei”, conchide Bogdan Bola.

Forța Dreptei a solicitat deja Ministerului Dezvoltării să înainteze Guvernului un Memorandum în care să ceară continuarea finanțării lucrărilor de restaurare. Cei din Forța Dreptei spun că ar fi singura cale legală prin care se mai poate face ceva. Tot ei ar fi solicitat Guvernului să aprobe Memorandumul și să explice în mod public cum s-a ajuns în situația punerii în pericol a acestui simbol al României.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola/ Cazino Constanta)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top