Opinii

S-a încheiat Festivalul Delfinul de Aur. Trei tinere din Năvodari au fost premiate

În perioada 1-3 iulie a.c., oraşul Năvodari a găzduit, pe scena Casei de Cultura „Pontus Euxinus”, ediţia a IX-a a Festivalului internaţional de muzică uşoară pentru copii – „Delfinul de Aur”.
Festivalul a cuprins vineri, 1 iulie, 2 concursuri, în cadrul cărora au evoluat 62 de interpreţi din România, Siria, Turcia, Italia, Austria, cărora le-au fost asigurate coregrafii de către trupele de balet: AS Bucureşti, Colibri Borşa-  Maramureş, Domino Cluj Napoca, Galactic Dance – Baia Mare, Maramureş.
Festivalul a fost unul extrem de valoros, fiind structurat pe categorii de vârstă, după cum urmează: preşcolari (5-6 ani), clasele I-IV (7-10 ani), clasele V-VIII (11-14 ani), clasele IX-XII (15-18 ani). Toţi copiii care au participat în cadrul festivalului au trecut în urmă cu câteva luni de „focurile” preselecţiei de la festivalul „Ursuleţul de aur”.

La finalul festivalului „Delfinul de aur” au fost premiaţi cei mai buni dintre solişti, însă toţi copiii au fost declaraţi câştigători. Au fost oferite diplome de participare, delfinaşi, premii în bani şi 3 trofee: de aur, platină şi argint. Premiile au fost asigurate de Primăria Năvodari, împreună cu organizatorii: Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Copiilor Baia Mare. Valoarea totală a premiilor a fost de 10 000 lei,
Din juriul festivalului au făcut parte, alături de realizatori emisiuni, profesori, compozitori şi jurnalişti, şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care s-a declarat absolut încântat de organizarea acestei manifestări la Năvodari, manifestare pe care a sprijinit-o inclusiv prin asigurarea cazării tinerilor artişti.
Primarul Nicolae Matei s-a declarat fericit la finalul festivalului întrucât între premianţii acestei manifestări s-au numărat şi trei fete din Năvodari: Cristina Muşat, care a luat premiul II, Ana Maria Cârnu – premiul II şi Denisa Luncan – menţiune.
Iată şi lista cu ceilalţi premianţi ai festivalului: Trofeul de Platină i-a revenit Patriciei Casandra Denisa Ciobotaru, din Oradea;
Trofeul de aur – Ilinca Maria Băcilă, din Cluj Napoca;
Trofeul de argint – Tudor Toduţ, din Satu Mare;
De asemenea, au fost acordate 4 premii  I pentru cele 4 ansambluri coregrafice, 13 premii I, 10 premii II, 14 premii III şi 22 menţiuni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top