Actualitate

Responsabilitate. Școlile și grădinițele din comuna Pantelimon au fost dezinfectate și igienizate

Criza provocată de pandemia de coronavirus la nivel mondial și național, determină administrațiile locale să ia măsuri urgente pentru prevenirea apariției cazurilor și a răspândirii COVID-19. Costel Armășescu, primarul comunei constănțene Pantelimon, este printre primii edili care au luat decizia igienizării și dezinfectării spațiilor de învățământ de pe raza comunei.

Reamintim că Guvernul României a luat decizia suspendării cursurilor, ceea ce face posibilă intervenția echipelor de dezinfectare fără a se pune în vreun pericol sănătatea copiilor și dascălilor.

Toate școlile, grădinițele și celelalte instituții din comuna Pantelimon au fost dezinfectate și igienizate. Au fost igienizate și dezinfectate toate spațiile, inclusiv mobilierul. Primăria Pantelimon sfătuiește toţi cetățenii să ţină cont de măsurile de igienă personală, spălarea regulată cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, măsuri esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, spune Costel Armășescu.

De asemenea, edilul anunță că au fost transmise către toate unităţile de învăţământ, măsurile de informare şi prevenire a intoxicării cu substanțe dezinfectante, insecticide şi raticide utilizate în activităţile de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, precum si documentele produselor utilizate, emise de Ministerul Sănătăţii, activităţile fiind programate de comun acord cu conducerile unităţilor.

Tot ca o măsură de precauție și prevenție în astfel de situații este decizia primăriei Pantelimon de a amâna ședința planificată pentru duminică, 15 martie, precum și acțiunea de împădurire din 21 Martie.

„Am luat decizia de amânare a întrunirilor având în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, nu sunt indicate în această perioadă. Vom reveni cu noi informați și data la care vor fi reprogramate”, spune primarul Costel Armășescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top