Politic

Remus Negoi: Trenurile vor circula mai repede pe ruta Constanța – Mangalia

Senatorul Remus Negoi anunță că 3,896 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar, bani cu care se va moderniza parcul de vagoane si locomotive și se va crește viteza comercială pe principalele rute de transport feroviar. Pe zona noastră, vor fi efectuate lucrări de electrificare și modernizare a tronsonului care leagă Constanța de sudul litoralului.
„Proiectul este inclus în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructura feroviară.
3,896 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar.
Concret, cu acești bani vom putea să modernizăm parcul de vagoane si locomotive și să creștem viteza comercială pe principalele rute de transport feroviar.
Trenurile vor circula fără restricții de viteză pe rutele: București – Craiova, București – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Suceava, București – Pitești – Craiova, București – Iași.
Pe rutele Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Videle – Giurgiu, Constanța – Mangalia se vor face lucrări de electrificare și modernizare a căii ferate, ceea ce va permite trenurilor să circule mai repede.
Tot cu banii din PNRR ne propunem să îmbunătățim serviciile pentru trenurile metropolitane: orar cadențat, frecvență mai mare a trenurilor pe rutele cele mai solicitate, corelarea cu alte mijloace de transport”, a transmis Remus Negoi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top