Politic

PSD Tulcea denunță frauda electorală la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Tulcea

Organizația PSD Tulcea dorește să aducă la cunoștința opiniei publice o situație extrem de gravă de fraudă electorală, care a avut loc la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Tulcea.

În urma scrutinului, au fost identificate numeroase nereguli care ridică semne serioase de întrebare asupra corectitudinii procesului electoral. Printre cele mai alarmante probleme constatate se numără:

  • Fraudarea masivă a voturilor: Au fost observate discrepanțe semnificative între numărul total de votanți înregistrați în tabletele operatorilor și numărul de votanți consemnați în procesele verbale. Solicităm cu fermitate modificarea mențiunilor din procesele verbale astfel încât să corespundă cu datele exacte din tabletă.
  • Consemnarea eronată a rezultatelor votului: Rezultatele votului au fost consemnate eronat, cu diferențe între numărul total de votanți înregistrați pe tabletă și cel consemnat ca număr de votanți în procesele verbale.
  • Tabletele operatorilor: S-a constatat că tabletele operatorilor, cu programele de înregistrare active, au fost utilizate în afara secțiilor de votare până în momentul suspendării activității BEJ. Aceasta ridică suspiciuni serioase cu privire la integritatea datelor înregistrate.
  • Decizia BEJ de a suspenda activitatea a fost justificată prin referirea expresă la numeroase avertizări și erori evidențiate în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

“În acest context, se solicită investigarea urgentă și transparentă a acestor nereguli și luarea măsurilor necesare pentru a asigura corectitudinea și legalitatea procesului electoral.

PSD Tulcea își exprimă profunda îngrijorare față de aceste evenimente și cere autorităților competente să intervină rapid pentru a clarifica situația și pentru a proteja dreptul cetățenilor la un vot corect și liber.

În acest sens, Organizația județeană PSD Tulcea a sesizat BEJ și BEC, solicitând renumărarea tuturor voturilor exprimate pentru funcția de primar al municipiului Tulcea.

Este inacceptabil ca, în anul 2024, să fim martorii unor astfel de abateri grave de la normele democratice. PSD Tulcea va lupta cu toate mijloacele legale pentru a asigura transparența și corectitudinea alegerilor, astfel încât voința cetățenilor să fie respectată.

Solicităm intervenția urgentă a autorităților pentru a remedia aceste nereguli și pentru a restabili încrederea publicului în procesul electoral”, au declarat reprezentanții PSD Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top