Politic

PSD acuză incoerența PNL: Școli închise, păcănele deschise

PSD Tulcea acuză, într-un comunicat de presă, Că Guvernul este incapabil în a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului școlar, cu prezență fizică, în condiții de siguranță pentru elevi și profesori și de aceea a apelat la soluția unei vacanțe forțate.

Totodată, semnatarii comunicatului consideră că Guvernul evită în acest mod plata concediului pentru părinții care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor.

Redăm mai jos comunicatul integral:

PNL a dat vacanță copiilor din două motive:

(1) Fiind vacanță, Guvernul face economie și nu plătește nici șomajul tehnic pentru părinți, nici salariile complete ale profesorilor, nici transportul elevilor și nici multe altele;
(2) Școala online a fost un eșec în anul școlar precedent. Din moment ce PNL nu a făcut nimic toată vara (adaptarea materiei la predarea on-line, creșterea competențelor digitale ale profesorilor, asigurarea de tablete etc.), nici acum nu avea cum să fie altfel.

PSD condamnă modul arbitrar și contradictoriu în care au fost decise restricțiile privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că școlile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în același timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situația nu ar fi chiar atât de gravă.

Abordarea disproporționată și incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului școlar, cu prezență fizică, în condiții de siguranță pentru elevi și profesori.

Vacanța forțată impusă de Ministerul Educației arată eșecul catastrofal al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate. Nici până la această oră, Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele covid non-invazive, deși PSD a cerut cu insistență, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătății și Ministerul Educației să pregătească organizarea testării periodice în unitățile de învățământ.

Mai mult, vacanța forțată dispusă de Ministerul Educației este un mod perfid prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinții care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor.

Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care știe doar să închidă o țară, nu să și o dezvolte!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top