Actualitate

Protopopul de Mangalia îl JIGNEȘTE pe Iohannis: Prost, imbecil, handicapat!

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române interzice implicarea preoților în politică, ba chiar impune păstrarea neutralității politice a clericilor.

Ați auzit de vreun preot sancționat, chiar și doar prin mustrare, pentru că s-a implicat în politică? Nici eu. V-ați întrebat de ce?

O vorbă din înțelepciunea populară spune să faci ce zice popa și nu ce face el. În mediul preoțesc există o cutumă care spune exact invers: Să faci ce face superiorul și NU ce spune el în public. Pentru că unele vorbe sunt destinate „adormirii” publicului, după principiul: dacă asta vor enoriașii să audă, asta le spunem.

Așa și cu politica: Sfântul Sinod și Patriarhia au emis în ultimii ani mai multe decizii care interzic preoților să își bage… cădelnița prin politică. În realitate, mulți preoți sau chiar episcopi au făcut declarații politice ori s-au implicat direct în campania electorală. Fără ca vreunul dintre ei să fie sancționat în orice fel de către superiori.

La Constanța treaba e și mai clară de când a aterizat aici Înalt Preacontroversatul Teodosie, parașutat de tandemul Năstase-Iliescu. Teodosie nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru PSD, dar nici antipatia față de alte partide, în special PNL.

Prin urmare, pentru un preot tânăr și ambițios precum noul protopop de Mangalia, Pițigoi-Mocanu George, pare normal să distribuie pe Facebook jigniri de mahala la adresa președintelui Iohannis sau materiale de tip fake-news alarmiste, fabricate de PSD, împotriva PNL și a guvernului Orban.

Pentru așa o realizare, ne putem aștepta ca Pițigoi să fie chiar lăudat în privat de șeful său Teodosie, în dulcele stil… tomitan.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

To Top