Ştiri

Protocol de colaborare semnat de PNȚCD, PRU și PND. Un singur candidat la primăria Constanța

“Vrem sa ne unim forțele” a fost mesajul cu care a început conferința de presă comună a celor trei partide politice de dreapta. Adrian Țapliuc, președintele PNȚCD Constanța, Dumitru Bădrăgan, președintele PRU și Omer Sunay, liderul PND au semnat un protocol de colaborare în vederea sprijinirii reciproce în alegerile locale de anul acesta.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

„Eu mi-aș dori ca acest protocol să fie o alternativă pentru cetățenii județului sătui de clasa politică coruptă”, a subliniat reprezentantul țărăniștilor, Adrian Țapliuc. Înțelegerea celor trei lideri este de susținere a unor candidați unici la primării și chiar participarea în alegeri pe liste comune în anumite localități unde una dintre formațiuni ar fi în avantaj net. Pentru alegerile la primăria Constanța, cele trei formațiuni vor susține un singur candidat, pe cel care va sta cel mai bine într-un sondaj de opinie intern, dintre cei pe care fiecare partid îl va anunța ca și candidat ( PNȚCD îl are deja pe profesorul Gheorghe Caruțiu, iar PRU pe Dumitru Bădrăgan).
Modelul constănțean de unificare a micilor partide de dreapta este dorit de Țaplic să fie urmat și de alte organizații din țară pentru a preveni risipirea voturilor venite din partea alegătorilor acestor formațiuni politice.
Dumitru Bădrăgan, liderul noii formațiuni Partidul România Unită, a afirmat că evenimentul „este un semnal pe care-l dăm celor care se gândesc să se implice activ în alegeri. Un semnal al unor partide care nu fac parte din consiliile locale sau județene, ce vor să schimbe clasa politica. O schimbare se poate realiza printr-o colaborare reală pentru a salva orașul Constanța”.
Bădrăgan a folosit prilejul de a reaminti câteva din temele sale de campanie: protejarea mediului înconjurător, prin stoparea proiectelor imobiliare ce vor duce la distrugerea parcului Tăbăcărie, protejarea patrimoniului și, în special, protejarea oamenilor. De asemenea, liderul PRU a făcut un apel către politicieni să promoveze mai mulți tineri care să dezvolte regiunea cu adevărat.
Al treilea lider care și-a pus semnătura pe protocolul de colaborare a fost Omer Sunay, președintele Partidului Național Democrat, formațiune apărută recent pe scena politică. Omer a ținut să precizeze că PND este continuatorul fostului PPDD, că 90% din nucleul politic al fostului partid al lui Dan Diaconescu se regăsește acum în formațiunea sa. Chiar și consilierii locali PPDD vor face trecerea către PND înainte de alegeri. Până atunci își vor conserva locul și salariile deși UNPR, susține Omer, încearcă să-i racoleze.
În ceea ce privește candidatul partidului său la alegerile pentru primăria Constanța, Omer nu a reușit să ofere un răspuns logic referitor la numele acestuia, susținând că, deocamdată, sunt trei candidați ale căror nume nu pot fi făcute publice.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top