Politic

Propunere legislativă privind plafonarea CASS

În cursul săptămânii trecute deputatul Forța Dreptei de Constanța Bogdan Bola a depus o nouă inițiativă legislativă, de data aceasta privind plafonarea CASS pentru salariați la maximum 5 salarii minime pe economie.

Acesta a explicat succint argumentele care stau la baza acestei initiative. Consultarea textului integral al acestei inițiative legislative poate fi făcută în link-ul pe care îl veți găsi aici:

– De ce plafonul de 5 salarii minime și nu mai mult sau mai puțin? Pentru că Guvernul a stabilit același plafon pentru contribuțiile persoanelor care obțin venituri din activități independente.

– Eliminarea inechității fiscale între categorii diferite de contribuabili. Inechitatea fiscală nu poate fi folosită ca pretext doar atunci când Guvernul vrea să justifice eliminarea unor facilități fiscale. Tot inechitate fiscală este și atunci când o categorie de contribuabili plătește contribuții nelimitate, în timp ce alții beneficiază de plafoane.

– CASS-ul este o contribuție socială și implică un anumit nivel de solidaritate socială, dar această solidaritate nu poate fi nelimitată.

– Serviciile de sănătate de care beneficiază un contribuabil nu sunt nelimitate, ci limitate în baza unui contract-cadru impus în mod unilateral de CNAS. În acest caz, dacă serviciile de sănătate sunt aceleași pentru toți, indiferent de cuantumul contribuţiei, se impune și limitarea contribuției pentru sistemul de sănătate la un nivel rezonabil.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top