Actualitate

Proiectele care schimbă vieți. Prima serie de copii din comuna Baia au beneficiat de o tabără gratuită la Predeal

Centrul Comunitar Multifuncțional din comuna Baia, județul Tulcea, este un model despre cum un proiect poate schimba vieți și mentalități la nivelul comunității locale. Beneficiind de un grant în valoare de 994.713 de euro, oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală, comunitatea din Baia are posibilitatea de a se dezvolta începând cu cei mici și terminând cu seniorii.

În urmă cu câteva săptămâni, prima serie de copii s-a întors dintr-o tabără gratuită la Predeal, tabără inclusă în cadrul „Măsuri inovative de tratare a dependențelor specifice vârstei”, parte din proiectul general intitulat Măsuri integrate de dezvoltare locală.

Copiii au vizitat grădina zoologică din Brașov, Castelul Peleș din Sinaia, Parcul „Dino Parc” și cetatea Râșnov, o astfel de tabără constituind un eveniment de neuitat în viața lor și posibilitatea de a vedea locuri deosebite ale României.                                                                                                  

În cadrul acestei activități, 150 de copii vor participa la tabere unde folosirea telefonului, tabletei și a altor gadgeturi vor fi restricționate. Taberele vor avea programe speciale astfel încât dependența de gadgeturi să fie mai ușor de depășit, respectiv: drumeții, sport și jocuri în aer liber, ateliere de lucru în natură, vizitarea obiectivelor turistice.

Tot pentru cei mici, proiectul prevede și o altă activitate: ”Sprijin pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie – învățământ preșcolar”, care se derulează în perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023.

În cadrul activității, 50 de copii preșcolari vor participa de 3 ori pe săptămână, timp de 12 luni, câte 4 ore pe zi, la programe specifice vârstei lor, cum ar fi:

  • educație fizică și sport adaptate vârstei  – activități motrice formative,
  • programe educaționale care au ca scop reducerea decalajelor și diferențelor între copii în ceea ce privește dezvoltarea psiho-educațională.
  • Copiii vizați în această activitate provin din medii vulnerabile, romi, cu accent pe cei care nu sunt înscriși în învățământul preșcolar.

Preșcolarii prezenți la activități beneficiază de:

  • Mese gratuite
  • 4 excursii gratuite anual în orașele București, Constanța, Galați și Tulcea.

Obiectivul proiectului este creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor defavorizate la servicii sociale precum asistență socială, educație, sănătate, ocupare, locuire în vederea combaterii și prevenirii sărăciei și a riscului de excluziune socială

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top