Opinii

Proiecte importante, în desfășurare la Carcaliu

Primarul comunei Carcaliu, Anica Toma, reușește să facă cât mai multe lucruri pentru comunitatea din care face parte cu mândrie. Încă de anul trecut, primăria a început să lucreze la un proiect de amploare: „Sistem public centralizat de canalizare al apelor uzate menajere și stație de epurare a efluentului uzat menajer, comuna Carcaliu, Judetul Tulcea”. În cadrul proiectului a fost semnat contractul de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu, astfel, comunei i se acordă o finanțare nerambursabilă, reprezentând 75% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru implementarea proiectului, restul de 25% din sumă fiind suportat din bugetul local.

În luna august a acestui an a fost definitivată licitația pentru atribuirea lucrării, iar în prezent se derulează procedura pentru obținerea autorizației de construcție. Lucrările vor debuta la începutul anului 2015 şi vor fi finalizate în anul 2016. Un alt proiect la care se lucrează intens în cadrul primăriei Carcaliu, privește modernizarea și dotarea Căminului Cultural din localitate. Potrivit proiectului, 90% din costul total al lucrării va fi suportat de către Compania Națională de Investiții, iar 10% din bugetul local. S-a depus expertiza tehnică, energetică și studiul de fezabilitate.
Tot anul acesta a fost obținută și licența pentru serviciul public de alimentare cu apă. Astfel, prețul apei potabile a fost redus de la 4 la 2,3 lei/metrul cub. Și pentru că edilul nu a neglijat nici componenta socială, în prezent sunt încadrate cu contract individual de muncă două asistente comunitare, pentru identificarea problemelor medico-sociale ale comunității, îngrijire şi asistenţă medicală la domiciliu. Aceste persoane lucrează inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. De asemenea, s-au făcut investiții pentru extinderea și reabilitarea sediului primăriei, mai exact, a fost refăcut acoperișul și s-a instalat un sistem de încălzire cu lemne pentru toată clădirea.
Pentru o mai bună desfășurare a activității, angajații primăriei au primit calculatoare, imprimante și copiatoare. Mai mult, au fost angajate două persoane în cadrul compartimentelor resurse umane și achiziții publice. Un alt proiect realizat de angajații primăriei anul acesta a fost relocarea bibliotecii din comună. S-a amenajat un nou spațiu pentru bibliotecă, unde a fost transferat și revizuit tot fondul de carte și a fost angajată o persoană în funcția de bibliotecar (acest post nu mai exista de doi ani). De asemenea, angajații primăriei promit pentru anul viitor planificarea unor sume pentru achiziționarea de volume noi și organizarea unor proiecte și programe culturale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top