Opinii

Proiecte edilitare şi sociale la Fântânele

Ministerul Culturii finanţează reabilitarea Apeductelor romane şi includerea lor în circuitul turistic

Localitatea Fântânele s-a remarcat în ultima perioadă ca o localitate în plină  dezvoltare. Comuna condusă de primarul Gheorghe Popescu are foarte multe de câştigat de pe urma parteneriatului cu firma CEZ România, care a construit pe teritoriul localităţii un parc eolian de dimensiuni impresionante. În paralel, primarul ales în această vară a demarat numeroase proiecte, reuşind practic să schimbe faţa localităţii. La final de 2012, Fântânele este scena unor proiecte ambiţioase, aflate în plină derulare. Astfel, a fost demarat şi va continua pe tot parcursul anului viitor proiectul de reabilitare a reţelei de canalizare cu apă menajeră şi a unei staţii de epurare. Tot anul acesta va fi finalizat un studiu de fezabilitate şi va fi demarat proiectul de alimentare cu gaze în întreaga comună. Un proiect deosebit, care ar pune practic Fântânele pe harta turistică a României este restaurarea izvorului care în urmă cu două milenii alimenta Cetatea Histria. Aici, romanii au construit apeducte impresionante.

Resturarea acestui obiectiv va fi realizat cu ajutorul Ministerului Culturii şi va permite includerea Apeductelor de la Fântânele în circuitul de vizitare al sitului arheologic Histria. Un alt obiectiv al edilului de la Fântânele este restaurarea exterioară a bisericii (schimbarea acoperişului, zugrăvirea şi împrejmuirea obiectivului), realizarea sa fiind posibilă graţie a trei surse de finanţare şi anume, autoritatea locală, CEZ România şi Ministerul Cultelor. De asemenea, se va construi la şcoală o sală de sport, iar unitatea de învăţământ va fi extinsă cu alte 2 sau chiar 4 săli de clasă. „Schimbarea la faţă” a comunei va fi continuată şi prin repararea şi dotarea unui dispensar uman, dar şi prin continuarea acţiunilor de înfrumuseţare a aşezării (construire de podeţe, reabilitare de străzi, construire de trotuare, rigole şi canale de scurgere). Continuă şi modernizarea bazei sportive, acolo unde s-a instalat deja o instalaţie de nocturnă şi unde au fost modernizate vestiarele. În curând însă se va trece şi la reabilitarea vechiului teren de joc, acesta urmând să fie udat şi amenajat . Va fi creat şi un teren de fotbal pentru antrenament dar şi unul pentru practicarea tenisului de câmp. Printre obiectivele Primăriei Fântânele se numără şi procurarea unui microbuz pentru transport. Astfel, administraţia locală va avea în proprietate două mijloace de transport în comun, unul destinat elevilor iar celalt, în slujba cetăţenilor care se vor putea deplasa în alte localităţi pentru rezolvarea diverselor probleme. Şi pentru a rămâne în sfera activităţilor sportive, trebuie spus că începând de la anul, echipe de fotbal băieți şi handbal fete vor fi înscrise şi vor participa în competiţiile şcolare ale judeţului. Sprijinirea crescătorilor de animale este un alt proiect aflat pe lista priorităţilor. Astfel, se doreşte ca pe viitor, fiecare crescător de animale din comună să poată exploata de la 2000 până la 7000 de metri pătraţi, suprafaţa terenului urmând să fie stabilită în funcţie de numărul de animale pe care îl are fiecare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top