Opinii

Proiect de un milion de euro pentru reabilitarea străzilor din satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos

Modernizarea comunei tulcene Ceamurlia de Jos continuă și în anul 2017. În acest sens, Consiliul Local a aprobat în ultima ședință din 2016 o hotărâre privind implementarea proiectului de reabilitare și modernizare străzi în localitatea Lunca. Hotărârea, inițiată de către primarul Mihai Cârciumaru, a fost aprobată în unanimitate de către cei 11 consilieri locali.

Concret, vor fi reabilitate și modernizate mai multe străzi din Lunca, însumând aproape 7 km de arteră rutieră. Astfel, 887 de locuitori (277 de gospodării) vor beneficia direct de implementarea acestui proiect. Printre străzile care fac obiectul investiției se numără: Stejarului, Teilor, Școlii, Transformatorului, Crângului, Nufărului, Lacului, Câmpului, Căminului, Păcii, Pescarilor, Victoriei, Frumoasa, Mica și Unirii. Aceste străzi vor avea, conform proiectantului, o platformă alcătuită din două benzi de circulație cu lățimea de 2,75 m fiecare și șanț din beton. Acolo unde nu este posibil să se execute două benzi, se va face doar o bandă de circulație cu lățimea de 4 m. Pentru evacuarea apelor pluviale vor fi decolmatate șanțurile și podețele existente.
Investiția, care se ridică la valoarea de 5.176.000 lei, va fi suportată în mare măsură prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) derulat la nivel național prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Consiliul Local Ceamurlia de Jos va suporta eventualele cheltuieli neeligibile și de mentenanță pentru următorii 5 ani. Durata executării lucrărilor este de 12 luni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top