Actualitate

Probleme create de inundații în Comuna Frecăței. Primar: „Avem câte 4-5 străzi afectate în fiecare sat”

Comuna Frecăței este una dintre comunele afectate de inundațiile produse în ultimele zile, cauzate de ploile abundente ce s-au abătut peste județul Tulcea.

Reporterii „Dezvăluiri” au discutat cu primarul Marian Naiman care a trecut în revistă situația după ce comuna pe care o administrează a fost vizată de coduri succesive de ploi abundente și de avertizări hidrologice. „Au fost cel puțin câte 4-5 străzi afectate în fiecare sat din cele patru care compun comuna. Avem foarte afectată, la fel ca în anul 2013, strada Italiană (sat Cataloi) unde au fost luate mașinile, iar șanțul de colectare al apelor a fost distrus”, explică primarul.

Străzile afectate de inundații erau, în mare parte străzi pietruite, dar au fost afectate și străzi asfaltate, dar pe acestea asfaltul nu a avut de suferit, doar șanțurile de colectare al apelor au fost colmatate sau distruse.

Marian Naiman spune că a discutat deja cu un proiectant pentru realizarea unor studii privind reabilitarea acestor șanțuri (strada Italiană în Cataloi, strada zambilei în Telița și un șanț în localitatea Poșta).

Și o comisie trimisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a sosit în comuna Frecăței pentru a evalua de la fața locului toate pagubele produse de ape. „Dar, indiferenta de evaluarea lor, noi vom face un DALI și un SF și vom vedea la cât se ridică reparațiile”, spune primarul.

Drumurile afectate de inundații sunt la ora aceasta practicabile „cât de cât” (cu câteva excepții). Primăria Frecăței a intervenit de urgență pentru a face posibilă redeschiderea traficului în condițiile date. „Nu am putut să le pietruim deoarece în acest moment nu dispunem de piatră. S-a acționat de urgență cu utilajele primăriei. Nu sunt mulțumit de aceste intervenții. Este doar ceva provizoriu și vom interveni cu piatră”, dă asigurări Marian Naiman, primarul comunei Frecăței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top