Opinii

Priorităţile comunei Văcăreni, infrastructura şi Măsura 322

Din punct de vedere economic, dezvoltarea comunei Văcăreni, se bazează pe sectoarele agricol şi zootehnic. În opoziţie, în localitate, se înregistrează un declin al industriei textile. Cei mai atractivi factori din comunitate pentru potenţialii investitori rămân distanţa mică faţă de centrele urbane şi existenţa unor zone favorabile pentru amenajarea de parcuri eoliene. Nefinalizarea sistemului de alimentare cu apă, infrastructura rutieră precară, inexistenţa sistemului de furnizare de gaze reprezintă dezavantaje majore pentru viitoare investiţii în comuna Văcăreni. Acesta este motivul pentru care primarul Sterian Gherghişan se străduieşte să atragă atât investitori în zonă, cât şi să  caute fonduri de finanţare pentru proiectele pe care le are în derulare, pentru dezvoltarea comunei. Proiectele considerate prioritare pentru comună sunt reabilitarea infrastructurii rutiere şi a serviciilor publice, realizarea de strategii integrate de turism şi dezvoltarea parteneriatelor public-privat. Poate cel mai important proiect pentru localitate este cel integrat pe Măsura 3.2.2. (străzi canalizare şi staţie de epurare, afterschool, cămin cultural). Amenajarea spaţiilor verzi din comuna Văcăreni este un alt proiect important pentru localnici. De menţionat ar fi faptul că localitatea este partener într-un proiect propus de Consiliul Judeţean Tulcea, respectiv „Restaurarea, amenajarea, echiparea şi îmbunătăţirea căilor de acces a Salbei de Cetăţi Nord Dobrogene” (Cetatea Enisala, Argamum, Halmyris, Noviodunum, Dinogetia). Acest lucru ar putea reprezenta piatra de temelie a dezvoltării turismului în zonă.
O altă veste bună pentru administraţia locală din Văcăreni este că, potrivit studiului Institutului Naţional de Cercetări Delta Dunării (INCDD) şi a hărţii potenţialului eolian la nivel judeţean se consideră că în zona administrată de primarul Sterian Gherghişan există resurse semnificative pentru instalarea centralelor eoliene sau a parcurilor eoliene. Cu toate acestea, din considerente de protecţie a mediului se recomandă mai întâi, elaborarea de studii privind problema impactului centralelor eoliene asupra migraţiei păsărilor. Dar, cu siguranţă, în cele din urmă, primarul Sterian Gherghişan va găsi o soluţie pentru a împăca şi capra şi varza, şi nu va întâmpina probleme în identificarea surselor financiare menite să asigure continuarea proiectelor Primăriei Văcăreni.

Un articol realizat de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top