Actualitate

Primarul din Tulcea a discutat cu ministrul Proiectelor Europene despre Centura Municipiului și celelalte investiții cu finanțare europeană

Centura Municipiului Tulcea a fost principala temă de discuție la întâlnirea pe care primarul Ștefan Ilie a avut-o cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, pe 20 septembrie 2020.

Ștefan Ilie a declarat că i-a transmis ministrului că s-a încheiat licitația pentru adjudecarea antreprenorului care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic de Execuție (SF, PT, DATC), precum și importanța asigurării surselor de finanțare din actualul exercițiu financiar, pentru execuția lucrărilor.

Argumentele multiple pentru promovarea acestui obiectiv strategic, faptul că toate investițiile publice sau private, de mobilitate și dezvoltare antreprenorială, din municipiu și din județ, depind de construirea acestei centuri, au fost expuse, analizate și confirmate împreună cu domnul ministru, care m-a asigurat de susținerea sa și a ministerului pe care îl conduce, precum si de promovare în cadrul Excutivului”, a spus primarul municipiului Tulcea.

Totodată, cei doi au mai discutat și despre situația cererilor de finanțare depuse de Primăria Tulcea în cadrul PNRR, despre noua strategie a ADI ITI DELTA DUNĂRII, depusă la Bruxelles, precum și despre proiectele de infrastructură edilitară, socială sau de mediu, care se implementează din fondurile europene ale exercițiului financiar în curs, integrate în strategia de dezvoltare a municipiului.

Îi mulțumesc domnului ministru pentru deschiderea față de rezolvarea problemelor <istorice> ale orașului nostru, pentru soluțiile propuse și pentru profesionalismul cu care a abordat fiecare temă analizată”, a mai spus Ștefan Ilie.

Reamintim că proiectarea studiilor și a proiectului tehnic până la emiterea autorității de construire pentru Centura municipiului (sau ”Drumul de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanța – Tulcea – Brăila”, sau ,”Drumul de accesibilitate <Delta Dunării> din municipiul Tulcea”) a fost adjudecată, în urma licitației organizate de Primăria Tulcea, de SC EUROCERAD INTERNATIONAL în asociere cu 3TI PROGETI, pentru suma de 5.050.599,26 Lei, fără TVA.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top