Opinii

Primarul din Luncaviţa, „vedeta” judeţului Tulcea

Tânăr şi cu zâmbetul pe buze tot timpul, Ştefan Ilie, primarul comunei Luncaviţa (PDL) debordează de energie şi transmite bună dispoziţie cu fiecare vorbă rostită. Ştefan Ilie este şi şeful Asociaţiei Comunelor din România, filiala Tulcea, iar colegii lui de breaslă ne-au declarat despre acesta următoarele: „L-am ales pe el ca lider A.Co.R şi tot pe el o să-l alegem şi de-acum, tocmai pentru că e tânăr, are iniţiative şi e plin de energie. E implicat şi pune suflet în tot ce face”.

Un articol de Andreea PAVEL

                         Cristian Andrei LEONTE

Un prim argument ar fi că Luncaviţa a fost prima comună din ţară în care localnicii şi-au putut plăti taxele şi impozitele online. Site-ul primăriei, modern, detaliat şi actualizat în permanenţă, asigură transparenţă totală în ce priveşte activitatea primăriei, modul de cheltuire a banilor din bugetul local şi proiectele finalizate sau aflate în derulare.
Cunoscutul agronom Ion Ionescu de la Brad, care a întreprins în 1850 o călătorie de exploatare a resurselor agricole din Dobrogea, la cererea autorităţilor otomane, menţionează în studiile sale că Luncaviţa era “un sat curat românesc”. În 1878, la intrarea armatei române în Dobrogea, documentele de arhivă menţionează la Luncaviţa 1500 de suflete de români, biserică şi scoală românească.
Specifice comunei Luncaviţa sunt trei mari obiceiuri: Colindele de Crăciun cu ritualul măştilor şi clopotelor (moşoii şi moşoicuţele), unic în Dobrogea, Sărbătoarea Bobotezei, cu întrecerea şi botezarea tuturor animalelor, în special a cailor, Sărbătoarea Teilor, în fiecare an, de Sfinţii Petru şi Pavel, cu manifestări artistice din tot nordul Dobrogei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top