Ancheta

Primarul din Eforie atrage atenția, din nou, asupra problemelor legate de faleză și de dispariția plajei

În ciuda eforturilor depuse și a muncii asiduue din ultimii ani, Primăria Orașului Eforie continuă să se confrunte cu probleme deosebite, care sunt imposibil de rezolvat doar de către administrația locală. Astfel, faleza orașului, (reparată de câteva ori în ultimii ani) este din nou în pericol. Din cauza intemperiilor din iarnă, talazul falezei a suferit fisuri și este în pericol să se surpe. Edilul Ion Ovidiu Brăiloiu cere ajutor din partea instituțiilor abilitate și a specialiștilor:
“Mi-aș dori să vină specialiștii de la Apele Române să vedem ce se poate face. Trebuie aleasă o metodă de conservare a lucrărilor existente, astfel încât să nu mai apară probleme, oamenii să nu mai fie în pericol, fie să le continue, să le finalizeze”, a declarat primarul din Eforie.  Cei de la DADL spun că dacă se va constata că lucrările din  anii trecuți au fost deficitare, atunci remedierea lor va cădea în sarcina constructorilor.

Un articol de Cristian CEALERA

Reabilitarea aleii de promenadă, o prioritate!

O altă problemă care trebuie urgent remediată este cea a aleii de promenadă din Eforie Nord, care trebuie de asemenea reabilitată. Primăria Eforie a întocmit încă de acum patru ani un proiect pe această temă, dar totul s-a blocat din cauza unei „chichițe” birocratice. După întocmirea cadastrului, în acte s-a trecut o suprafață diferită față cea pe care administrația locală o avea în inventar încă din anii 90. Pentru rezolvarea situației era nevoie de o actualizare a domeniului public. Acest lucru trebuia făcut de Guvern, dar în ciuda numeroaselor demersuri făcute de Primăria Eforie, reactualizarea nu a mai avut loc. Edilul Ion Ovidiu Brăiloiu a discutat de curând cu ministrul Mediului și speră ca lucrurile să fie rezolvate cât mai rapid.
“Ne-am propus să o modernizăm, să o lățim și să o consolidăm, pentru că în ultimii 20 de ani, din cauza eroziunii a suferit degradări”. Proiectul de reabilitare a aleii de promenadă are o valoare de 10 milioane de lei, bani din fonduri europene. Realizarea sa reprezintă o prioritate, de reabilitarea sectorului urmând să beneficieze atât locuitorii orașului, cât și cei peste 50.000 de turiști care se estimează că își vor petrece vacanța de vară în orașul Eforie.  

O plajă în pericol de dispariție!

În urmă cu 30 de ani, plaja care lega Eforie Nord de Eforie Sud avea o lățime de 100 de metri. Acum nu mai există decât o fâșie îngustă, care în unele locuri atinge chiar și 10 metri. Primarul Ion Ovidiu Brăiloiu spune că dacă nu se vor efectua urgent lucrări, plaja respectivă va dispărea în câțiva ani cu totul. În pericol sunt și locuințele din apropiere.
“Având în vedere evoluția din ultimii ani a zonei, dacă nu se intervine destul de urgent, adică anul acesta să înceapă lucrările, este posibil ca proprietățile să aibă probleme mari la fel ca în februarie anul trecut când au fost luate de apă”, a mai declarat edilul.

Un nou proiect capital

Consiliul Local Eforie s-a întâlnit marți în ședință extraordinară pentru a aproba bugetul și cheltuielile legate de proiectul „Sistem informatic integrat pentru administrație publică și cetățeni”, precum și acordul de parteneriat din cadrul acestui proiect. Odată realizat, acest proiect va permite ca toate instituțiile orașului să poată fi accesate online de către locuitori. Eforie este partener în acest proiect alături de alte 14 administrații locale, liderul de program fiind Consiliul Județean Constanța. Valoarea totală a acestui proiect este de 6.730.385 lei iar contribuția celor 15 administrații partenere este de 134.608 lei. Orașul Eforie va contribui la rândul său cu 8.413 lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top