Comisia Europeană

Primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, în atenția DNA!

“Republica Gurgu”, instaurată de o bună perioadă de timp în zona comunei constănțene Ciobanu, începe să se clatine serios. Nenumărate plângeri penale care privesc anumite fapte săvârșite de Tudorel Gurgu sau de apropiați ai săi stau în așteptare atât la postul de poliție din Ciobanu cât și la Poliția Hârșova. Oamenii legii par însă timorați când vine vorba de primarul din Ciobanu, la fel ca și cei din alte instituții care ar trebui să-și facă treaba pentru care sunt investiți.

Nu e și cazul DNA-Serviciul Teritorial Constanța, care nu se emoționează când vine vorba de a investiga abuzurile sau alte fapte penale pe care, se pare, le-a comis primarul Tudorel împreună cu alți funcționari publici ai administrației locale.
Așa se explică de ce, în urmă cu două zile, primarul și alte două persoane din primăria Ciobanu au fost audiate la DNA Constanța și, din primele informații, este foarte probabil ca lucrurile să se complice din ce în ce mai mult pentru ele. Pe rol, se pare că este vorba despre un dosar privind posibile fraude cu fonduri APIA pe suprafețe declarate ilegal de către apropiați ai primarului, cu sprijinul acestuia.
De fapt, între UAT Ciobanu și UAT Hârșova a existat un schimb de terenuri încă din 2010, dar primarul Gurgu a continuat să-și exercite posesia pe suprafețe care în realitate nu mai aparțineau de administrația sa.

Scandaluri peste scandaluri în Republica ”Gurgu”

În seara zilei de marți, 5 septembrie 2017, Mirea Marian (nepotul primarului) a fost oprit de către poliția de Frontieră pe drumul care face legătura între Hârșova și Ciobanu. Acesta era la volanul unui autotren care, conform martorilor, este proprietatea primarului Gurgu, de altfel fiind văzut parcat destul de des chiar în fața casei edilului.
Tras pe dreapta pentru control, Mirea Marian a fost prins că nu poseda permis de conducere pentru această categorie de autovehicule. În timp ce era dat jos din camion, nepotul primarului s-a desprins din mâna polițistului și a fugit pe câmp făcându-se nevăzut.
La aproximativ 30 de minute, la locul incidentului a apărut primarul Gurgu Tudorel, însoțit de ginerele acestuia, care are permis de conducere pentru categoria respectivă. Martorii la eveniment spun că edilul era foarte nervos, înjurând și amenințând pe toată lumea, chiar și pe polițistul de Frontieră, pe care l-a înjurat și bruscat. Mai mult decât atât, Gurgu și ginerele său au vrut să ia mașina de acolo și să plece spre Ciobanu. Într-un final, polițistul, care a solicitat ajutoare între timp, a reușit să-i oprească.
De numele acestuia se leagă și scandaluri legate de tăierea ilegală a copacilor din comună, recoltarea anumitor suprafețe de culturi fără niciun drept, lipsa de transparență a primăriei pe care o conduce, limbaj injurios la adresa consilierilor locali, amenințări, construcții ilegale etc.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top