Exclusiv

Primarul a făcut nunta fetei în sala de sport, elevii fac educaţia fizică în săli de clasă! (VIDEO)

400 de elevi din comuna constănţeană Ciobanu fac orele de sport în sălile de clasă, pentru că primarul Tudorel Gurgu a amenajat în sala de sport a localităţii un club de fitness cu piscină, jacuzzi, saună, bar şi aparate de forţă. Bomboana de pe coliva educaţiei de la Ciobanu a fost faptul că acelaşi primar a organizat petrecerea nunţii fiicei sale tot în sala de sport! Pentru ca nuntaşii să poată să îşi parcheze maşinile lângă sală, a fost distrus gardul dispensarului şi o parte din locul de joacă pentru copii din curtea grădiniţei.

Fostul primar din Ciobanu, Ioan Suciu, cel pe timpul căruia a fost construită sala, dezaprobă total iniţiativa lui Gurgu:

Conform normelor ISU, în sală au voie să intre maxim 100 de persoane

„Sala a fost construită din fonduri guvernamentale, pe vremea premierului Adrian Năstase. Îmi amintesc că mi s-a spus atunci că dacă nu trec la PSD nu primesc bani pentru această sală. Am fost deci nevoit să intru în PSD ca să construiesc ceea ce a fost la acea vreme prima sală de sport din judeţul Constanţa. Acum văd că Gurgu vrea să facă masaje şi fitness acolo, iar elevii nu au voie în sală. Or, sala a fost construită pentru cei 400 de elevi din Ciobanu. În afară de asta, în urmă cu o săptămână el a făcut acolo nunta fetei lui. Închipuiţi-vă că au intrat în sala câteva sute de persoane, deşi sala are aviz ISU pentru un număr de 100 de persoane şi are o singură intrare. În afară de asta, pe acel covor special, care a costat peste 10000 euro, nu ai voie să intri decât cu încălţări de sport, nu cu tocuri.
Ba a mai dărâmat şi gardul forjat de la dispensar şi locul de joacă de la grădiniţă, fără autorizaţie, fără nimic, ca să poată să intre invitaţii la nuntă cu maşina, spre sala de sport. Asta e, unii construiesc, alţii dărâmă!

Club de fitness, piscină, jacuzzi şi saună în sala de sport!

Marioara Mihai, directorul Liceului tehnologic şi al şcolii generale din Ciobanu încearcă să îi găsească scuze primarului, spunând că sala a fost în reparaţii şi că oricum afară e cald şi deocamdată elevii pot face orele de sport afară. O anunţăm pe această cale pe doamna director că prognoza meteo pentru luna noiembrie nu se prezintă deloc roz.
Şi pentru a arăta că pentru el respectarea legii e facultativă, lucru demonstrat în multe alte situaţii, primarul Gurgu a postat pe contul său de Facebook imagini cu transformarea sălii de sport în club de fitness. Imaginile ni-l arată în postura de agent de publicitate pentru viitoarea afacere: în maiou, pantaloni scurţi şi şlapi, cu ochelarii de soare pe cap, Gurgu îi cheamă la sală pe toţi cei care îşi permit să plătească un abonament, fără să îi pese că sala a fost construită pentru elevi!

Consilierii PNL spun că au aflat doar neoficial despre clubul de fitness

Am discutat şi cu trei consilieri ai PNL, aflaţi deci în opoziţie faţă de primarul PSD. Iată ce ne-au declarat:
– Sandu Coroiu: Ştim doar din auzite că primarul vrea să facă club de fitness în sală, pentru că ei nu ne informează pe noi, cei din opoziţie. Am auzit că s-au cumpărat aparate de fitness şi din această cauză nu se fac ore în sala de sport.

– Tudor Coman: Am văzut că a postat pe Facebook fotografii cu aparatele. Pot să vă spun că nu s-a supus la vot în Consiliul Local acest lucru. Bănuiesc că doamnei director de la şcoală îi e frică să vorbească, pentru că primarul vorbeşte urât, iar doamna este o persoană respectată în comunitatea noastră.

– Radu Costică: Am văzut şi eu imaginile. Noi nu suntem de acord să transforme sala în club de fitness. Sala trebuie să rămână a elevilor. Noi nu am aprobat nimic în consiliu. Sala nu a fost în reparaţii, probabil doamnei director îi este frică să spună adevărul. De când este Gurgu primar, elevii nu au făcut nicio oră în sala de sport.

Revenind la nunta fiicei primarului, unul dintre cetăţenii din Ciobanu, Iulian Pană, a depus o plângere pentru distrugerea gardului dispensarului şi a locului de joacă din curtea grădiniţei şi tăierea unor copaci, fără nicio autorizaţie. Pană afirmă în plângere că gardul şi mobilierul locului de joacă au fost vândute la fier vechi şi vine şi cu o fotografie în sprijinul afirmaţiei:

„Au dărâmat un gard şi au vândut la fier vechi locul de joacă al grădiniţei”

În perioada 24.09 – 05.10. 2018, în centrul comunei Ciobanu, pe strada Eroilor nr. 78, 80, la Grădiniţa şi Dispensarul Comunal, au avut loc mai multe lucrări de demolare şi construcție pe domeniul public al gardului de beton construit din fier beton şi pe aleea de acces către sala de sport, dintre cele două instituţii. Tot aici au fost tăiaţi pomi, printre care şi brazii care străjuiau Monumentul Eroilor, până la gardul postului de Poliţie. Precizez faptul că toate aceste lucrări au fost făcute fără niciun fel de autorizaţie legală (demolare-construcţie şi tăierea pomilor). Cu ocazia acestor lucrări a fost micşorată curtea interioră a grădiniţei, fiind scoase o parte din obiectele care alcătuiau parcul de joacă pentru copii şi care la momentul actual se regăsesc la punctul de colectare a fierului vechi din comună, de la Pintea.

De asemeni, porţile mari care erau la intrarea pe alee şi o parte din gardul de fier forjat al dispensarului lipsesc cu desăvârşire, fiind probabil însuşit de vreun apropiat al primarului.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top