Actualitate

Primăria Tuzla implementează un proiect de creștere a independenței energetice a mai multor clădiri publice

Primarul comunei Tuzla, Reșit Taner, anunță că administrația locală are în curs de implementare proiectul de creștere a gradului de independență energetică al UAT Tuzla prin producerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consum propriu.

Proiectul se derulează în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare proiectul: Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale – Măsuri pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește creșterea nivelului de independență energetică pentru următoarea clădiri:

  • Școala Gimnazială Tuzla;
  • Școala mică;
  • Grădinița nr. 1;
  • Grădinița Piticot;
  • Centrul pentru Tineret „Ion Creangă”;
  • Primăria Tuzla.

Proiectul are în vedere clădirile cu un consum ridicat de energie electrică, astfel că prin echiparea acestor clădiri cu sisteme fotovoltaice pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile vor fi realizate importante economii. În plus, realizarea acestei investiții va duce la o scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea energiei din surse regenerabile.

„Prin acest proiect se contribuie la planul național de energie și climă prin realizarea unor capacități de producere a energiei la nivelul autorității publice locale din surse regenerabile. Realizarea proiectului va aduce atât beneficii în reducerea costurilor cu energia electrică pentru UAT, cât și beneficii pentru mediul înconjurător, respectiv reducerea cantităților de emisii de CO2 generate de fluxul de consum de energie electrică”, spune primarul Reșit Taner.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top