Opinii

Primăria Saraiu a semnat contractele de finanțare a investițiilor prin PNDL. Peste 18 milioane de lei, pentru modernizarea comunei

Trei proiecte de investiții de pe lista Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alese în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), vor fi finanțate pentru dezvoltarea comunei constănțene Saraiu.
În acest sens, primarul Dorinela Irimia a semnat contractele cu reprezentanții ministerului, contracte prin care se vor aloca peste 18 milioane de lei.

Prima finanțare prin PNDL este de 1,58 de milioane de lei, bani pentru realizarea obiectivului de investiții „ Reabilitare, extindere și dotare dispensar uman în comuna Saraiu”.
Un alt contract semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este cel referitor la finanțarea proiectului de „Modernizare și completare gospodărie de apă”, valoarea totală a investiției fiind de 1,9 milioane de lei.
Finanțarea cea mai mare este alocată infrastructurii rutiere. Peste 14,9 milioane de lei vor veni, tot prin intermediul PNDL, pentru realizarea obiectivului de investiții „Asfaltare străzi în localitatea Dulgheru”.
După semnarea contractelor de finanțare, urmează, conform reglementărilor în vigoare, scoaterea la licitație publică a execuției proiectelor, după această etapă obligatorie urmând trecerea la efectuarea propriu-zisă a lucrărilor.
Pe lângă cele trei proiecte, în curând vor începe lucrările de construire a două platforme de depozitare a gunoiului de grajd pe un teren în suprafață de peste 5 ha., în apropierea localității Saraiu. Este un proiect de peste 2,8 milioane de lei, finanțat din fonduri europene, la care se adaugă aproximativ 250 de mii de lei cofinanțare de la bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top