Opinii

Primăria Nicolae Bălcescu face investiţii pentru tineri

Proiectele pe care Primăria Nicolae Bălcescu le-a demarat pentru dezvoltarea localităţii se află în plină desfăşurare. Unul dintre cele mai importante vizează reabilitarea Liceului I.C. Brătianu, de pe raza comunei. Cât de curând, elevii vor putea studia într-o instituţie nou-nouţă, dotată la standarde înalte. În maximum un an de zile, reabilitarea totală va fi gata. Primarul Viorel Bălan a declarat următoarele: „Este vorba de o reabilitare totală. Va fi dată jos tencuiala, vor fi schimbate grinzile, vor fi montate tavane false şi va fi adus mobilier nou. Am eliberat deja o aripă a liceului, elevii învaţă în spaţiul rămas disponibil, iar orarul lor nu a fost afectat”.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Proiectul care vizează reparaţiile masive a fost depus la Ministerul Educaţiei în 2008, iar aprobarea a venit în urmă cu puţin timp. Suma care a fost alocată pentru ca elevii să studieze în condiţii optime este de 2,5 milioane de lei. Clădirea nu mai fusese reabilitată de când a fost înfiinţată, de aproape un secol. Un alt proiect care vizează tinerii este miniterenul de fotbal care va fi amenajat în localitatea Nicolae Bălcescu. Stâlpii au fost deja montaţi, asfaltul a fost turnat şi administraţiei locale nu i-a mai rămas decât să amenajeze gazonul artificial. Construirea terenului a fost posibilă cu bani de la bugetul local, dar şi cu sprijinul sponsorilor. În ce priveşte baza sportivă din Nicolae Bălcescu, lucrările sunt finalizate în proporţie de 40%. „Vestiarele au fost amenajate şi s-a cărat pământ pentru a o aduce la nivel. Aşteptăm acum să se taseze pământul”, a mai declarat Viorel Bălan. Şi că tot a venit primăvara, comuna va „îmbrăca” veşmintele potrivite. În rigolele dintre drumul naţional şi trotuar, primăria va planta trandafiri. Această decizie vine după ce lucrările de pavare au fost finalizate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top