Opinii

Primăria Corbu amenajează o parcare pentru turişti, chiar lângă plajă

Tot mai mulţi turişti vin pe plajele din Corbu şi Vadu, pentru aspectul sălbatic al acestor locuri. Dacă pe plaja din Vadu există amenajări minime, o cherhana şi un magazin, plaja Vadu este cu adevărat sălbatică.
În ultimii ani, reprezentanţii Administraţiei Bisferei Delta Dunării au început să facă tot mai multe controale şi să aplice amenzi, mai ales celor care intră cu maşinile şi a celor care campează în zona plajei. Mulţi turişti s-au plâns că sunt hăituiţi de inspectorii ARBDD, argumentând faptul că la Corbu este „zonă economică” a rezervaţiei, cea mai permisivă categorie de protecţie.

Primăria Corbu a venit în sprijinul turiştilor încercând ca împreună cu reprezentanţii rezervaţiei, să găsească soluţii pentru a încuraja turismul în zona Corbu – Vadu, cu protejarea mediului.
De aceea, reprezentanţii Primăriei au adus pubele de gunoi şi toalete ecologice şi s-au obligat să ecologizeze zona. Discuţiile cu ARBDD au mai făcut un pas înainte, căci Primăria Corbu a primit acceptul de a amenaja o parcare la o distanţă de 100 metri de plajă, pentru ca turiştii să poată parca civilizat şi, mai ales, legal.
Viceprimarul Gheorghe Stanciu ne-a spus că realaţia cu ARBDD a avansat mult spre găsirea unor soluţii mai ales de când guvernator este Lucian Simion, „un om mai deschis la dialog decât predecesorii săi”. Pentru Vadu situaţia este un pic mai complicată, căci acolo plaja are o lungime de vreo 20 de kilometri şi este greu să amenajezi o parcare care să o deservească. În ceea ce priveşte camparea, la sud de Golful Corbului a fost construit un camping modern, cu conexiune la curent electric, apă şi internet, atât pentru rulote cât şi pentru corturi. De asemenea, turiştii se pot caza şi la pensiunile din localităţile Corbu şi Vadu. Cei care vin la Corbu şi nu sunt din localitate, vor achita o taxă de acces la ARBDD (informaţiile pot fi găsite pe siteul instituţiei)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top