Actualitate

Primăria Constanța ajută Odesa. 50 de generatoare vor pleca spre Ucraina, cu sprijin taiwanez

Primăria Municipiului Constanța continuă seria acțiunilor de ajutorare a orașului-partener Odesa din Ucraina, pe fondul nevoilor de sprijin în creștere din țara vecină.
Fundația Pontica a Municipiului Constanța a achiziționat de pe plan local, cu sprijinul TaiwanCanHelp, 50 de generatoare electrice având capacitatea cuprinsă între 5 și 10 kw, care vor pleca astăzi spre Odesa sub formă de donație din partea municipiului Constanța către municipiul partener Odesa. Valoarea totală a achiziției se ridică la 221,455.03 lei, sumă care provine în totalitate de la partenerii taiwanezi.
Constanța răspunde astfel, în continuare, solicitărilor de sprijin venite din partea primarului municipiului Odesa, domnul Gennadiy Trukhanov. Partenerii instituționali din Odesa au considerat că generatoarele electrice sunt prioritare în această perioadă, din pricina numeroaselor întreruperi ale energiei electrice cauzate de atacurile rusești asupra infrastructurii energetice locale.

Amintim că Fundația Pontica a fost înființată la începutul acestui an pentru a colecta și manageria sprijinul local, național și internațional în scopul ajutorării atât a refugiaților ucraineni aflați în Constanța, cât și a partenerilor din orașul înfrățit Odesa.
Primăria Municipiului Constanța speră că prin acest nou gest umanitar va aduce mai multă căldură în Odesa, în pragul celei mai dure ierni din ultimele decenii pe care locuitorii acestui oraș se așteaptă să o trăiască, urmare a stării de război din Ucraina.
Municipalitatea va căuta și în continuare modalități de a răspunde pozitiv solicitărilor de sprijin primite din Odesa, pe baza angajamentelor de sprijin asumate în mod repetat, în special în ultimele luni, de la declanșarea atacului militar rusesc asupra Ucrainei (24 februarie a.c.).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top