Fără categorie

Pregătirea participării României la Consiliul European din 23-24 iunie, pe agenda reuniunii Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene

Reuniunea Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene de luni, 20 iunie, desfăşurată la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a luat în discuţie participarea României la o serie de reuniuni la nivelul Consiliului UE, precum şi mai multe iniţiative ale Comisiei Europene.  De asemenea, pe ordinea de zi a întâlnirii s-a aflat şi pregătirea dosarului pentru participarea României la reuniunea Consiliului European, în perioada 23-24 iunie 2011. 

Comitetul de coordonare a discutat despre operaţionalizarea Biroului European de Sprijin pentru Azil în data de 19 iunie. Acest organism are rolul de a  consolida cooperarea practică în materie de azil şi de a ajuta statele membre în vederea îndeplinirii obligaţiilor lor europene şi internaţionale de a acorda protecţie persoanelor nevoiaşe. Concret, printre altele, Biroul sprijină statele membre să identifice bune practici, organizând cursuri de formare la nivel european sau îmbunătăţind accesul la informaţii privin…

Reuniunea Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene de luni, 20 iunie, desfăşurată la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a luat în discuţie participarea României la o serie de reuniuni la nivelul Consiliului UE, precum şi mai multe iniţiative ale Comisiei Europene.  De asemenea, pe ordinea de zi a întâlnirii s-a aflat şi pregătirea dosarului pentru participarea României la reuniunea Consiliului European, în perioada 23-24 iunie 2011. 

Comitetul de coordonare a discutat despre operaţionalizarea Biroului European de Sprijin pentru Azil în data de 19 iunie. Acest organism are rolul de a  consolida cooperarea practică în materie de azil şi de a ajuta statele membre în vederea îndeplinirii obligaţiilor lor europene şi internaţionale de a acorda protecţie persoanelor nevoiaşe. Concret, printre altele, Biroul sprijină statele membre să identifice bune practici, organizând cursuri de formare la nivel european sau îmbunătăţind accesul la informaţii privind ţările de origine. Mai mult, instituţia menţionată acordă sprijin tehnic şi operaţional statelor membre care primesc un număr important de cereri de azil într-o anumită perioadă.

Printre temele abordate de reuniunea desfăşurată la sediul DAE, s-a mai aflat şi campania anti-fumat lansată de Comisia Europeană. „Ex-fumătorii sunt de neoprit” este sloganul campaniei paneuropene lansată la data de 16 iunie de către comisarul european pentru sănătate şi consumatori, John Dalli.  
Campania va dura 3 ani, va fi centrată pe efectele pozitive ale abandonării fumatului şi va utiliza o combinaţie coordonată de publicitate, medii de socializare în masă, evenimente şi instrumente practice pentru a o face cunoscută fumătorilor şi a-i ajuta să abandoneze fumatul.

Un alt subiect dezbătut de participanţii la reuniune a fost Strategia europeană în domeniul standardizării. Aceasta cuprinde un document politic intitulat  „O viziune strategică pentru standardele europene: Către lărgirea şi accelerarea creşterii durabile a economiei Europene în 2020„. Este vorba de o comunicare cu recomandări pentru o abordare integrată a cercetării, a inovării şi a standardizării la nivel european şi naţional, pentru optimizarea rezultatelor cercetării, astfel încât cele mai bune idei să ajungă pe piaţă în cel mai scurt timp. Practic, documentul urmăreşte să reconfirmare rolul standardizării în susţinerea politicii industriale şi a inovării.

Discuţiile din cadrul reuniunii Comitetului de coordonare au mai vizat şi pregătirea reuniunii bilaterale cu Comisia Europeană pe tema implementării celui de-al treilea pachet legislativ piaţă internă-energie, respectiv Directivele 2009/72/CE şi 2009/73/CE referitoare la normele comune pentru piaţa internă a energiei electrice şi gazelor naturale.
  

                      Departamentul pentru Afaceri Europene

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top