Actualitate

Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, la aniversare

La biserica „Buna Vestire” din Tulcea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat luni, 21 octombrie 2019, alături de prefectul Lucian Furdui și de primarul Constantin Hogea, la slujba Sfintei Liturghii, prilejuită de sărbătorirea Sfinților Ardeleni Visarion, Sofronie și Oprea, zi în care Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii își serbează ziua onomastică și împlinirea vârstei de 60 de ani.

Prea Sfinția Sa Visarion a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească împreună cu Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Înalt Prea Sfinția Sa Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Pomenea mai devreme Înalt Prea Sfinția Sa Arhiepiscopul Casian de Visarion Bosniacul, cel care pleacă de la Ierusalim și ajunge în Ardeal, într-un moment în care istoria Ardealului era greu încercată. Același Ardeal îl trimite, iată, la Tulcea, acum 12 ani, pe Prea Sfinția Sa, Episcopul Visarion. Nici acum nu sunt vremuri liniștite, pentru că și acum observăm că este pusă la încercare credința. Aici vreau să vă amintesc despre reacțiile care au fost anul trecut la inaugurarea Catedralei Neamului, reacțiile care sunt de fiecare dată când noi, autoritățile, încercăm să ajutăm viața bisericilor din județul Tulcea. De multe ori, se spune că: de ce dați bani la biserici, mai bine faceți școli și spitale. Dar cei care contestă uită că e bine să ai un trup sănătos, dar e bine să ai și un suflet sănătos. Orice investiție, în orice biserică, dintr-un cătun, un cartier sau într-un sat, nu este o investiție pierdută pentru că se întoarce însutit la enoriașii din acea zonă, prin influența pe care păstorii din acea zonă o au asupra populației.

De aceea, și noi, Consiliul Județean Tulcea, am reușit în acest an să oferim un mic ajutor către 57 de biserici din județul Tulcea. Nu sunt sume alocate în van, cum zic unii, sunt pentru cantine sociale, pentru clopotnițe, pentru case mortuare. Noi considerăm că trebuie acordat acest ajutor tot timpul, în limita posibilităților.

Prea Sfinția Voastră, astăzi, la această aniversare de 60 de ani, vă urăm mulți ani să ne păstoriți de acum încolo. Așa să ne ajute Dumnezeu!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top