Litoralul românesc

Portarul de la RADIONAV Constanţa a ajuns jurist… pe hârtie

Compania Națională de Radiocomunicații Navale RADIONAV S.A., unic operator de radiocomunicații pentru zona maritimă a României, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, stă departe de ochii lumii la propriu, sediul companiei fiind undeva, în câmp. (Foto- George Bucur, directorul RADIONAV)
La figurat, însă, RADIONAV nu este ferită de multe informații care apar în spațiul public despre fel de fel de nereguli care se petrec în această instituție de stat.

Dacă în perioada sărbătorilor de Paști, RADIONAV era în toiul unui scandal legat de mai multe terminale telefonice cu care ar fi plecat fără drept un fost director de acolo, acum compania revine în atenția opiniei publice cu o minune. Este vorba de o fantastică avansare pe post a portarului care s-a trezit peste noapte juristul instituției. Studiile de drept au stat la baza deciziei luate de actualul șef, George Bucur, nimeni altul decât fostul jurist al RADIONAV, devenit director.

Juristul de „la poartă”

Ionuț Lungu, juristul companiei de stat este în perioada aceasta în concediu. Din această cauză nu l-am întâlnit la poartă, acolo unde-și desfășoară în continuare activitatea inițială, aceea de agent de pază/portar. Desigur, Lungu este cel care oficial semnează documentele în calitate de consilier juridic. Ne întrebăm dacă omul știe, într-adevăr, ce semnează și ce implicații au aceste semnături?
Faptul că Ionuț este portarul de fapt al RADIONAV ne-a fost confirmat chiar de o persoană care momentan îi ține locul. „Ionuț Lungu este în concediu. La poartă lucrează. Vine din concediu de luni”, ne-a spus cu amabilitate persoana respectivă.

Totuși, dorind să vorbim și cu juristul companiei, a fost chemat însuși George Bucur, directorul RADIONAV. De la acesta am aflat informații contradictorii, chiar greu de crezut.
„Nu este la poartă. Este în concediu acum. Vedeți la ITM, nu este angajat portar. Cum să fie trecut ca portar?”, spune directorul. În discuția noastră, tot George Bucur revine și confirmă că Ionuț Lungu „ar vrea el… da, ar vrea. A fost o idee demult al lui în care a zis că ar vrea (să fie portar n.red.)”.
Deși pare incredibil că un jurist ar vrea să redevină portar (meseria dinainte) am cerut și noi lămuriri, mai ales că lumea din RADIONAV știe că Ionuț stă, în realitate, la poartă, nu la biroul juridic. „Și ce dacă stă… și un inginer dacă stă la poartă și bea cafeaua, înseamnă că e portar?”, ne întreabă directorul George Bucur.
Tot de la acesta aflăm că Ionuț Lungu nu ar mai vrea să fie nici portar, nici jurist, ci polițist. „E un băiat de treabă și după câte știu ar vrea să se ducă în poliție. Îl deranjează naveta, e greu pentru el”, spune plin de afecțiune George Bucur.

Dincolo de o situație oarecum hazlie se naște întrebarea de ce a fost luată decizia încadrării pe postul de jurist a portarului? Oare Ionuț Lungu și-a dat într-adevăr acceptul să fie numit jurist? Dacă da, de ce continuă să stea la poartă?
Nu în ultimul rând, trebuie avută în vedere și situația juridică a RADIONAV, o companie mai mică dar cu multe procese, unele dintre ele pierdute chiar în perioada când actualul director George Bucur era juristul instituției. Despre aceste procese vom scrie în curând.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top