Opinii

Polițiști indieni, pe scena Casei de Cultură din Cernavodă

Sala de spectacole a Casei de Cultură I. D. Chirescu din orașul Cernavodă a fost gazda, marți, 12 septembrie, unui spectacol inedit de muzică și dansuri tradiționale indiene oferit de ansamblul Bhangra Dance din statul Punjab- India.
Cei 11 membri ai ansamblului sunt polițiști ai statului Punjab și se află în această perioadă într-un turneu mondial, sponsorizat exclusiv de ICCR (Indian Council for Cultural Relations) și de Ambasada Indiei la București.

Costumele tradiționale viu colorate, turbanele, bijuteriile dar și instrumentele specifice precum Dhol (tamburul), Algoja (flaut), Khunde (bastoanele folosite de dansatori) au încântat publicul cernavodean ce a primit cu entuziasm dansul bhangra, un dans vechi de secole ce sărbătorește venirea primăverii și a recoltei. În acest dans oamenii cântă și se mișcă cu o energie debordantă pe bătăile ritmice ale tobei. Veselia și bucuria oglindite pe fețele lor au molipsit imediat publicul ce a aplaudat și a dansat alături de ei depășind astfel bariera lingvistică.
Ansamblul a avut programate două reprezentații în România. Primul spectacol a avut loc la București în 10 septembrie, iar cel de-al doilea la Cernavodă.
Evenimentul s-a desfășurat pe fondul vizitei oficiale a Ambasadorului Indiei la București, efectuată în luna august în Cernavodă, când s-a concretizat o relație de colaborare în vederea dezvoltării economice a orașului prin aducerea unor investitori străini.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top