Opinii

Planul de acțiune pe timpul iernii 2017/2018 în orașul Măcin a fost aprobat de consilierii locali

Cei 15 consilieri locali prezenți la ședința Consiliului Local al Orașului Măcin, din data de 30 octombrie, au aprobat în unanimitate „Planul de acțiune pe timpul iernii 2017-2018”.
Conform documentului, măsurile organizatorice și pregătitoare pentru perioada în care se va acționa, cuprind, printre altele, încheierea unor contracte de deszăpezire cu anumite societăți comerciale care împreună cu utilajele administrației publice locale să asigure debarasarea zăpezii sau poleiului de pe suprafața carosabilă. De asemenea, comandamentul de iarnă constituit, trebuie să asigure spații de cazare în caz de urgențe, la fel trebuie să se asigure de tot sistemul operațional al echipelor SVSU Măcin.

La nivelul orașului Măcin există, conform planului de acțiune pe timpul iernii, peste 60 de kilometri de străzi aflate în subordine administrației locale. Pe aceste artere se va interveni în această iarnă cu utilajele și echipamentele societății Edilitar Salub Term SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local Măcin, dar și cu utilaje ale unor firme cu care primăria a încheiat contracte.
Astfel, pe străzile orașului se va acționa cu 5 încărcătoare frontale tip Wolla, un tractor cu lamă, un încărcător frontal tip Aussa, 3 buldoexcavatoare și o freză pentru îndepărtarea zăpezii.
Toate acțiunile pe timpul iernii, la nivelul orașului, vor fi coordonate de către un Comandament de deszăpezire condus de viceprimarul Gheorghe Văcaru, alături de reprezentanți ai primăriei, protecției civile, SPAS, Poliția Locală, ISU, Poliția Măcin și alte instituții și societăți comerciale.
Primele măsuri pe care acest comandament trebuie să le ia constau în asigurarea alimentării cu gaze naturale a centralelor termice, pregătirea utilajelor pentru deszăpezirea carosabilului, a trotuarelor, unităților de alimentație publică, a spitalului, a școlilor, accesul ambulanțelor și a pompierilor. O serie de alte măsuri luate de către comandament prevăd constituirea de echipe de deszăpezire, stabilirea traseelor pentru deszăpezire, constituirea stocurilor de combustibil pentru utilajele cu care se intervine și pregătirea unor spații încălzite pentru posibilele persoane blocate în trafic ce trebuie cazate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top