Fără categorie

Pioneer Funds – EMERGING MARKETS CORPORATE BOND 2016

PrintAdauga la favorite

03.05.2011

Pioneer Investments lanseaza un fond nou, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste din piete emergente

Bucuresti, 3 mai 2011 – Pentru investitorii conservatori, care economisesc in euro si care doresc sa beneficieze de randamentele atractive generate de obligatiunile corporatiste din pietele emergente si de scenariul de evolutie pozitiva pentru acestea,  Pioneer Investments lanseaza un nou fond de investitii din gama Pioneer Funds.

Fondul are o data de maturitate fixata la 30 decembrie 2016 si plateste un dividend tinta de 4,5%* in EUR in fiecare an pana la scadenta. Produsul investitional se recomanda investitorilor cu un profil  conservator, care apreciaza un flux de venituri anual asigurat de distributia de dividende si care urmaresc o volatilitate cat mai mica a investitiei. Investitorii beneficiaza de o lichiditate foarte buna a investitiei lor, putand opta in orice moment pentru rascumparare partiala sau totala, publicarea pretului unitatii de fond si platile …

PrintAdauga la favorite

03.05.2011

Pioneer Investments lanseaza un fond nou, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste din piete emergente

Bucuresti, 3 mai 2011 – Pentru investitorii conservatori, care economisesc in euro si care doresc sa beneficieze de randamentele atractive generate de obligatiunile corporatiste din pietele emergente si de scenariul de evolutie pozitiva pentru acestea,  Pioneer Investments lanseaza un nou fond de investitii din gama Pioneer Funds.

Fondul are o data de maturitate fixata la 30 decembrie 2016 si plateste un dividend tinta de 4,5%* in EUR in fiecare an pana la scadenta. Produsul investitional se recomanda investitorilor cu un profil  conservator, care apreciaza un flux de venituri anual asigurat de distributia de dividende si care urmaresc o volatilitate cat mai mica a investitiei. Investitorii beneficiaza de o lichiditate foarte buna a investitiei lor, putand opta in orice moment pentru rascumparare partiala sau totala, publicarea pretului unitatii de fond si platile rascumpararilor realizandu-se o data la doua saptamani.

Portofoliul fondului va fi investit in proportie de 25% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Investment Grade si 75% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Non Investment Grade. Portofoliul este construit in asa fel incat urmareste maximizarea randamentelor la maturitate, iar strategia de tip Buy&Hold permite managerului de investitii sa-si fixeze ca tinta realizarea unui randament al portofoliului constant de-a lungul perioadei de viata stabilite. Majoritatea obligatiunilor din portofoliu vor fi astfel selectionate pentru a avea scadenta finala apropiata de maturitatea fondului de investitii. Fondul este denominat in Euro, expunerea pe alte valute urmand a fi acoperita prin tehnici specifice de management al riscului valutar.

Perioada de subscriere in Pioneer Funds – Emerging Markets Corporate Bond 2016 este 25 aprilie – 3 iunie 2011, subscrierea realizandu-se in Romania exclusiv prin UniCredit Tiriac Bank.

„Economiile emergente au crescut rapid in ultimii 10 ani. Cresterea PIB-ului lor a fost mai puternica decat cresterea totala a economiei globale: azi mai mult de 50% din PIB-ul global este generat de tarile in curs de dezvoltare si aceasta tendinta este de asteptat sa continue, datorita unor factori structurali cum ar fi cresterea demografica si procesul de urbanizare”, a declarat Florin Dolea, CEO al Pioneer Asset Management.

„De asemenea suntem increzatori in demersul nostru de lansare a unui astfel de fond de investitii impreuna cu partenerul nostru traditional – UniCredit Tiriac Bank. Consideram ca aceasta lansare in Romania este o consecinta fireasca a unei colaborari de succes in anii trecuti, concretizata la sfarsitul lui 2010 prin depasirea nivelului de 20 mln EUR active in administrare in Romania”, a mai adaugat Florin Dolea.

# # #

Despre Pioneer Investments
Grupul Pioneer Investments este un administrator global de investitii cu active in administrare la 1 ianuarie 2011 in valoare de aproximativ 250 mld USD la nivel global si o prezenta in 28 de tari. Pioneer Investments este lider in domeniul administrarii de fonduri in Europa Centrala si de Est. Pioneer Investments este parte a grupului UniCredit, administrand al treilea cel mai vechi fond de investitii din lume, inca din 1928.


Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil „one-stop-shop” de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 517.000 de clienti activi prin intermediul a 235 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Pentru a primi prin email promotiile noastre, abonati-va la newsletter-ul nostru lunar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top