Actualitate

Petre Șopu, primarul care a atras investiții de peste 50 de milioane de lei, reales în comuna Cerna

Petre Șopu a fost reales primar al comunei tulcene Cerna. Este edilul care a reușit să atragă investiții de peste 50 de milioane de lei pentru modernizarea localităților pe care le administrează.

Despre Petre Șopu, Horia Teodorescu (președintele Consiliului Județean Tulcea) spune că „a dovedit că este un om harnic, un om apropiat de oameni, este un om care a accesat multe proiecte pentru comuna Cerna”.

Președintele CJ Tulcea face referire la proiectele de modernizare a comunei Cerna, implementate de administrația locală. Printre cele mai importante se numără cele care vizează infrastructura rutieră (reabilitarea sau modernizarea de drumuri) sau cele care privesc rețelele de canalizare sunt proiectele cu finanțări foarte mari.

Administrația condusă de primarul Petre Șopu a reușit să atragă bani guvernamentali pentru drumuri și canalizare, bani care au venit prin intermediul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Și unitățile de învățământ au fost în atenția primăriei, dar și alte aspecte ale vieții comunitare.

La domeniul infrastructură rutieră, comuna Cerna se poate lăuda cu proiectul „amenajarea prin metode alternative a drumurilor de interes local din comuna Cerna”, un proiect ce cuprinde modernizarea drumurilor din trei localități pe o lungime totală de peste 10.000 de metri.

Au fost aprobate și finanțate prin PNDL două proiecte privind infrastructura educațională: „Reabilitare Școală Mircea Vodă, comuna Cerna, județul Tulcea”, în valoare de 493.155 de lei și „Reabilitare Școală Gimnazială Panait Cerna – corp C, comuna Cerna, județul Tulcea”, în valoare de 844.000 de lei.

Un alt proiect este „Realizarea unui sistem de canalizare și evacuare ape uzate din comuna Cerna”, proiect cu o valoare de 17 milioane de lei, finanțat prin PNDL. „Prin realizarea investiției, obiectivul principal care este vizat este creșterea gradului de confort și necesitatea unui trai decent al populației, eliminarea riscurilor de afectare a sănătății populației”, spun reprezentanții administrației locale.

Un alt proiect la care se lucrează este în valoare de 1,69 de milioane de lei. Cu acești bani se va realiza modernizarea iluminatului public în comună. Se va trece la un iluminat modern, economic, pe bază de LED în localitățile Cerna, Traian și Mircea Vodă.

În curs de implementare se află la această dată mai multe proiecte de infrastructură. Ne referim aici la cel de asfaltare drumuri în comuna Cerna, un proiect care ajunge la o valoare de peste 24 de milioane de lei. La capitolul proiecte realizate amintim amenajare cămin cultural în localitatea Mircea Vodă, reabilitare cămin cultural Traian, amenajare parc – spațiu joacă copii în sat General Praporgescu, proiectare și execuție zid de sprijin și parcare, proiectare și execuție hală agroalimentară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top