Actualitate

Peste 30 de milioane de lei investiți în modernizarea comunei Carcaliu

Două mari proiecte se derulează în această perioadă în comuna tulceană Carcaliu. “Doar vremea capricioasă din ultimele săptămâni le îngreunează constructorilor lucrările, însă toate vor fi finalizate la timp”, ne asigură primarul Gheorghe Panfil.

Cel mai important proiect este cel de asfaltare a drumurilor locale. „Modernizare infrastructură rutieră de transport” este o investiție în valoare de 18 milioane de lei, asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). La terminarea lucrărilor, toate străzile din Carcaliu vor fi asfaltate și modernizare.

Patru dintre cele 32 de străzi cuprinse în proiectul de asfaltare vor beneficia și de montarea unui sistem de rigole pentru colectarea apelor. Pe majoritatea străzilor vor fi instalate borduri.

“În acest moment proiectul de asfaltare este realizat într-un procent de 70%”, spune primarul Gheorghe Panfil.

A doua mare investiție, aflată într-un stadiu mai avansat de implementare, este ce în sistemul de canalizare a localității. „Extindere sistem de canalizare și evacuare ape uzate în comuna Carcaliu” este un proiect în valoare de 12,43 de milioane de lei, finanțat tot prin PNDL.

Rețeaua de canalizare este realizată într-un procent de 90%, iar la terminarea proiectului toată comuna va beneficia de un sistem modern de canalizare și de evacuare a apelor.

Comuna Carcaliu are în componență un singur sat cu același nume și se învecinează la nord cu orașul Măcin, înspre est cu teritoriul comunei Greci, înspre sud cu teritoriul comunei Turcoaia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top