Actualitate

Peste 200 de metri din strada Spicului, comuna Cobadin, vor fi reabilitați

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța s-a pronunțat cu privire la eliberarea deciziei etapei de încadrare pentru proiectul de reabilitare și modernizare a străzii Spicului din localitatea Cobadin – tronsonul cuprins între strada Primăverii și Strada Albinelor.

„Drumul comunal propus spre reabilitare se află în intravilanul comunei Cobadin și face legătură între Stradă Primăverii și Strada Albinelor. Starea tehnică a străzii propuse pentru modernizare este necorespunzătoare, fiind alcătuită din piatră spartă colmatata în grosime de 50-65 cm”, se arată în documentele proiectului.

Porțiunea de stradă ce face obiectul deciziei etapei de încadrare are o lungime de 222 metri liniari, iar lățimea carosabilă este de 6 metri și va fi prevăzută cu șanțuri betonate de colectare a apei pluviale și rigole carosabile.

Valoarea estimată a investiției în faza de proiectare este de 450.317,40 lei, la care se adaugă TVA.

Perioada de implementare propusă este de 12 luni.

Structura rutieră propusă pentru partea carosabilă este următoarea:

 • 4 cm- BA 16 RUL
 • 6 cm –BAD 22,4 LEG 50/70
 • 15 cm- piatră Sparta;
 • 20 cm – piatră Sparta;
 • materiale geotextile multiaxial;
 • scarificare și reprofilare pe 10 cm grosime;
 • 50 -65 cm piatra Sparta- zester existent.

Structura acostamente este următoarea:

 • 10 cm acostament din beton;
 • 15 cm piatra Sparta;
 • 35 cm piatra Sparta
 • 10 cm nisip.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 292/2018, alin. (3) si (4), la finalizarea lucrărilor se va notifica APM Constanța, în vederea verificării respectării prevederilor deciziei etapei de încadrare. Procesul-verbal întocmit în aceasta situație se anexează şi face parte integrantă din procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Titularul proiectului are obligația de a notifica în scris autoritatea competentă pentru protecția mediului despre orice modificare sau extindere a proiectului survenită după emiterea deciziei etapei de încadrare şi anterior emiterii aprobării de dezvoltare”, spune APM Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top