Actualitate

Peste 1 milion de euro atrași de comuna Ceamurlia de Jos prin intermediul ITI Delta Dunării

Prin ITI Delta Dunării se are în vedere dezvoltarea zonei și a tuturor unităților administrativ-teritoriale care compun această Asociație. De asemenea, scopul ITI este de a derula proiecte comune de dezvoltare integrată și de atenuare a discrepanțelor de dezvoltare între localități.

Comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, beneficiază de două proiecte accesate prin intermediul ITI. Este vorba despre „Reabilitare, modernizare și dotare Școală Primară în satul Lunca”, un proiect în valoare de 133.194 euro, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”.

Al doilea proiect este „Reabilitare și modernizare străzi în localitatea Lunca”, o investiție în valoare de 925.746,00 de euro, asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, submăsura 7.2 – „Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”.

Prin proiectul acesta se asfaltează 15 străzi din satul Lunca: Stejarului, Teilor, Școlii, Transformatorului, Crângului, Nufărului, Lacului, Câmpului, Căminului, Păcii, Pescarilor, Lebedei, Frumoasă, Mică și Unirii.

Tot prin intermediul ITI Delta Dunării au fost finanțate și 25 de proiecte private, cu o valoare totală de 3,5 milioane de euro. Proiectele vizează dezvoltarea unor ferme, înființarea de exploatații agricole și realizarea unui centru de depozitare produse agricole.

ITI Delta Dunării este o asociație cu personalitate juridică, de drept privat și de utilitate publică, constituită în scopul implementării mecanismului ITI pe raza de competență a celor 38 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT) cuprinse în SIDD DD.

Actualitate

To Top