Magazin

Papa susţine educaţia sexuală în şcoli, BOR spune că e păcat (VIDEO)

La sfârșitul lunii ianuarie a avut loc întâlnirea Mondială a Tineretului din Panama cu Papa Francisc. În timpul zborului de întoarcere, Papa a răspuns întrebării unui jurnalist şi s-a exprimat pentru educația sexuală în şcoli:

“Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un <baubau>, este darul lui Dumnezeu de a iubi. Că unii îl folosesc pentru a câștiga bani, sau pentru a-i exploata pe alții, asta este o altă problemă. Trebuie să se predea o educație sexuală obiectivă, așa cum e, fără colonizări ideologice. Dacă în școli se predă o educație sexuală îmbibată de colonizări ideologice, distrugi persoana.

Papa susţine educaţia sexuală în şcoli, BOR spune că e păcat

Papa Francisc: Educația sexuală trebuie oferită în școli. Sexul nu este un ”bau-bau”, este un dar de la DumnezeuBOR:”nu trebuie să absolvim cursuri de kamasutra ca să fim oameni normali”. Mai multe detalii aici:https://www.dezvaluiri.ro/papa-sustine-educatia-sexuala-in-scoli-bor-spune-ca-e-pacat/

Publicată de Dezvăluiri.ro pe Vineri, 1 februarie 2019

Sexul ca dar al lui Dumnezeu trebuie educat, fără rigiditate, a educa vine de la verbul ‚e-duccere’, a obține ce e mai bun din persoană și a o însoți pe drum. Problema este la educatori, fie la nivel național, fie local sau de unitate școlară, ce profesori sunt aleși și după ce manuale… Eu am văzut până acum tot felul de abordări. Sunt abordări care maturizează, altele care dăunează. Trebuie să existe educație sexuală pentru copii. Ideal ar fi să înceapă acasă, cu părinții. Nu este întotdeauna posibil, din cauza atâtor situații în familii, sau pentru că nu știu cum să o facă. Școala ajută în acest sens și trebuie să o facă, altfel rămâne un gol care este umplut de orice ideologie”, a declarat Papa Francisc. Traducerea celor spuse de înaltul prelat a fost făcută de Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice din Bucureşti, Francisc Doboş și publicată pe pagina de facebook personală.

Patriarhia Română se opune

Asta în timp ce anul trecut, la finalul conferinţei Referendumului pentru Căsătorie ce a avut loc în Parlament, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a acordat un interviu acid. Mai exact, Vasile Bănescu declara că este nevoie de ore de informare pe care să le susțină unii profesori, dar nu este de acord cu existența unor cursuri dedicate educației sexuale:

”Biserica Ortodoxă Română este de acord la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală prea timpuriu și dezordonată. De aici nu rezultă că în România, în școlile românești, este necesară o materie numită Educație Sexuală în curicula școlară, începând din clasele primare, unde avem copii inocenți total, până la clasele terminale”.

Singurele informații legate de educație sexuală ce pot fi obținute în prezent în școlile din România sunt de la opționalul Educație pentru Sănătate. Datele Ministerului Educației arată că 5% dintre elevii din România au optat pentru acest opțional în anul școlar 2016-2017, cu 2% mai puțini decât în anul precedent. Deci așa, de formă, avem deja „ore de informare”, dar e clar că acestea nu funcționează. Reprezentantul BOR a mai susținut și că: „Nu trebuie să absolvim cursuri de kama sutra ca să fim oameni normali”. Mai mult, două organizații au depus o sesizare cu privire la „declaraţiile discriminatorii” făcute de purtătorul de cuvânt la adresa fetelor rrome și a fetelor provenind din categorii sociale defavorizate:

Vasile Bănescu a fost acuzat de discriminare

”S-a spus că este necesară o intensă educație și o coerentă educație sexuală în școlile românești, din cauza existenței unui așa-zis fenomen: graviditatea și nașterile în rândul adolescentelor din România. În primul rând, nu este vorba despre un fenomen, este vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care, însă, nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală. E un sofism foarte ieftin să spui că o fată de etnie rromă sau o fată abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei plecați în străinătate și care, bineînțeles că intră într-o derivă morală, au ajuns în situația nefericită de a fi gravide din cauza lipsei de educație sexuală. Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare în mediul virtual, în special în mediul rural și, nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie, unde viața sexuală se începe mult mai devreme”.

Pe primul loc din Europa la mame minore şi justificarea violului

Cert este că România are cele mai multe mame adolescente din Europa. 9.282 de minore au născut în 2015, în timp ce 676 de mame aveau între 10 şi 14 ani. Potrivit unei analize a Salvați Copiii România din 2018, șase din zece mame adolescente nu au avut niciodată acces la informații privind sănătatea reproducerii sau educație sexuală.

O cercetare realizată în toată statele Uniunii Europene în 2016, a scos la iveală că 55% dintre repondenţii din România au fost de acord că există situaţii în care contactul sexual fără consimţământ este justificat. Principala situaţie în care românii consideră că violul este justificat sunt legate de consumul de alcool şi droguri (30%), purtarea de haine “provocatoare sau sexy” (25%) şi situaţia în care o persoană merge de bunăvoie acasă cu cineva (26%). Conform clasamentului relizat în urma sondajului, România se afla pe primul loc în Europa la justificarea violului, urmată de Ungaria (47%) şi Bulgaria (cu 43%).

Dacă adăugăm la asta şi o statistică a Poliţiei, din 2015, care arată că în România se înregistrează, în medie, 5 cazuri de viol în fiecare zi, avem tabloul complet al situaţiei.

Viviana Rotaru

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top