Actualitate

Pantelimon: Decolmatarea pârâului Cartal, finalizată. Comunitatea va fi protejată împotriva inundațiilor

Pantelimon: Decolmatarea pârâului Cartal, finalizată

Pantelimon: Decolmatarea pârâului Cartal, finalizată, a anunțat primarul comunei, Costel Armășescu. Pârâul Cartal, una dintre principalele surse de apă ale comunității din Pantelimon, a fost mult timp o sursă de îngrijorare și disconfort în perioadele de ploi abundente. Cu aluviuni acumulate și vegetație în creștere de-a lungul anilor, riscul inundațiilor a crescut semnificativ, punând în pericol locuitorii și proprietățile lor.

Această realitate a fost ilustrată în mod dramatic în anul 2020, când o inundație devastatoare a afectat partea centrală a satului Runcu, inundând străzile, parțial magazinul din centru și curtea Bisericii. Acest eveniment a readus în atenție problemele persistente legate de gestionarea pârâului Cartal și a reamintit comunității de alte inundații puternice, produse în1985.

Cu toate acestea, anul 2020 a marcat și începutul unei schimbări semnificative. Primarul Armășescu a hotărât să acționeze și să nu mai tolereze amenințarea constantă a inundațiilor. Astfel, au început demersurile pentru a aborda această problemă, organizând întâlniri și discuții la sediul ABADL (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral) și depășind multe obstacole și amânări pe parcursul acestui proces.

Pantelimon: Decolmatarea pârâului Cartal, finalizată

Acum, în 2023, comunitatea Pantelimon se bucură de finalizarea cu succes a lucrărilor de decolmatare a pârâului Cartal. Această realizare a îndeplinit o nevoie urgentă și mult așteptată a comunității.

„Vreau să mulțumesc conducerii ABADL pentru implicare și susținere, dar și lui Nea Vasi, lucrătorul de pe utilaj, care a demonstrat multă răbdare și expertiză în procesul de decolmatare. Împreună, am găsit cele mai bune soluții pentru comunitatea noastră dragă, Pantelimon! Această reușită demonstrează puterea comunității și importanța colaborării între autorități și cetățeni în abordarea problemelor locale. „, a transmis primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top