Administrație Locală

Eugen Teodorovici: S-a făcut dreptate pentru Tulcea în ceea ce privește investițiile

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel Suciu și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici s-au aflat pe 25 aprilie în vizită de lucru la Tulcea, gazda fiind președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu. La discuții au fost prezenți și parlamentarii de Tulcea: Mirela Furtună, Anișoara Radu și Eugen Simion.
Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire cu primarii localităților din județ, semnarea a trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (în valoare totală eligibilă de 19,68 milioane lei), pentru modernizarea infrastructurii sanitare şi educaţionale, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe și Secția TBC din cadrul Spitalului Județean, precum și Grădinița nr. 12 din muncipiu.

Programul vizitei a cuprins și deplasări în teren pentru verificarea stadiului lucrărilor la DJ 222A, Horia – Hamcearca – Nifon, km. 0+000-15+725 (reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală), verificarea stadiului lucrărilor la DJ 222, Ceamurlia de Sus – Sarighiol de Deal – Limită de Judeţ Constanţa, km. 81+921-94+518 (reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală) și predarea amplasamentului în vederea modernizării infrastructurii de transport regional pe traseul Stejaru – Cerna.

Reabilitarea Spitalului Județean și construirea Sălii Polivalente


„Programul Național de Dezvoltare Locală este recunoscut unanim de către toți primarii din țară ca fiind cel mai eficient, cel mai suplu și cel mai de succes program guvernamental care ajută comunitățile locale.
Din 2013, avem finanțări în acest județ de 988 de milioane de lei. Astăzi, în județul Tulcea, finanțăm și sunt în implementare 50 de obiective de apă și canalizare, 49 de unități de învățământ, 93 de drumuri, 19 unități 
sanitare, două drumuri și poduri comasate, 8 poduri distincte, 3 instituții publice și 22 de rețele de iluminat public. Mă bucur foarte mult că astăzi am avut ocazia să semnăm contracte care înseamnă investiții în sănătate și în educație și vreau să vă anunț că mă voi întoarce în județul Tulcea pentru că, cel târziu în luna octombrie a acestui an, Spitalul Județean va semna contractul de finanțare și de execuție în valoare de 45 de milioane de euro. Este o certitudine că acest spital va deveni unul dintre cele mai frumoase, bine dotate și performante spitale din România. De asemenea, în acest an, veți vedea începute lucrările la Sala Polivalentă din muncipiu, un proiect de circa 95 milioane de lei“, a declarat ministrul Vasile Daniel Suciu.

Horia Teodorescu: Drumurile județene, rezolvate în proporție de 95 la sută. Reabilitarea Falezei și Portului, în toamnă

“La întâlnirea cu primarii s-a discutat despre investiții, problematici legate de buget, beneficiind și de prezența domnului Teodorovici, pe probleme punctuale pe care primarii le au în județ. Avem promisiunea că cei doi miniștri vor mai veni la Tulcea pentru astfel de discuții într-un viitor foarte apropiat, astfel încât să reușim să rezolvăm toate problemele”, a spus Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Teodorescu mai spusprin contractele semnate, județul Tulcea a rezolvat în proporție de 95% problema drumurilor județene (rămâne deocamdată nerezolvat drumul Tulcea-Chilia, care nu poate obține finanțare din fonduri europene din cauza opoziției omului de afaceri Traian Rece, urmând să fie realizat cu fonduri de la bugetul de stat).

Vreau să vă asigur că lucrurile sunt în grafic în legătură cu finanțarea din fonduri europene a Podului de peste Dunăre, Tulcea-Brăila, trebuie doar realizat un upgrade al studiului de trafic. De asemenea, imediat după Paște se vor semna contractele pentru două proiecte foarte importante pentru noi, reabilitarea Falezei și Portului din Tulcea, astfel ca în toamnă să ne putem apuca de lucrări, în funcție de procedurile de licitație”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Teodorescu a ținut să mulțumească echipei de parlamentari PSD, compusă din senatorul Eugen Orlando Teodorovici și deputații Eugen Simion, Anișoara Radu și Mirela Furtună, despre care a spus că au avut un mandat de succes: „Nu am simțit niciodată un sprijin atât de puternic pentru județul Tulcea ca în acest mandat, cu multe modificări legislative foarte importante pentru Tulcea”.

Teodorovici: S-a făcut dreptate pentru Tulcea!

Aș putea să spun că s-a făcut dreptate pentru Tulcea în ceea ce privește alocările de fonduri, dar nu este suficient. Vreau ca în Tulcea să fie făcute investiții cel puțin la fel de mari ca în alte județe”, a spus Eugen Orlando Teodorovici. În legătură cu Podul Tulcea-Brăila, Ministrul de Finanțe a dat asigurări că există bani pentru toate plățile ce trebuie făcute în acest an, pentru ceea ce el a numit cel mai mare obiectiv de infrastructură din Europa în acest moment și a declarat că s-au lansat achizițiile și pentru drumurile conexe, ce vor lega podul de Tulcea și Constanța.

Teodorovici le-a transmis primarilor să nu își facă griji pentru fonduri, în special cele legate de asistența socială, și i-a asigurat că vor primi bani la rectificarea bugetară.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top