Opinii

Orașul Ovidiu, parte într-un proiect transfrontalier ce vizează prevenirea situaților de urgență

Administrația publică locală a orașului Ovidiu a semnat contractul de finanțare a proiectului cu titlul „Managementul integrat al riscului și reacții eficiente ale autorităților pentru siguranța civil” („Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”).
Beneficiarul lider al proiectului este orașul Ovidiu , partenerii fiind primăria Orașului Șabla și Fundația Idein Developpment Foundation din Bulgaria. Valoarea totală a proiectului este de 988.827,18 euro dintre care 420, 897.40 euro valoarea alocată pentru liderul de proiect.

 

Conform informațiilor transmise de reprezentanții primăriei Ovidiu, proiectul transfrontalier presupune elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale, achiziția unei autospeciale destinată intervenției la stingerea incendiilor dotată cu stingătoare, costum de intervenție pompieri, complet 3, generator și alte dotări specifice.
Totodată, se va achiziționa și o ambulanță tip B dotată cu targă principală, cu sistem fixare pacient; targă Lopata (Scoop Stretcher); saltea vacuum; scaun cu rotile (în afara cazului când targa principală are și această funcție), cu sistem fixare pacient; cearșaf de transport sau saltea de transfer; dispozitiv de tracțiune pentru fracturile de femur; set atele vacuum sau gonflabile; atele cervicale adulți/copii; set complet sau un număr minim de 3 gulere cervicale reglabile la care se vor adăuga mărimile pediatrice; suport agățare perfuzii; achiziția unei bărci de salvare cu toate dotările aferente, achiziționarea echipamentului necesar pentru alertarea populației în situații de urgență.

Pe lângă toate aceste echipamente, în cadrul proiectului va fi cumpărat și un microbuz 13+1 locuri și se va îmbunătății capacitatea de reacție pentru echipele de voluntari prin echiparea unităților voluntare de intervenție cu echipament specific pentru intervenție în situațiile de urgență (casca de protecție pentru pompieri, masca de gaze, vesta de salvare, binoclu, trusa de prim ajutor, stații radio de alarmare, extinctoare, video proiector, ecran de proiecție, unitate hard disc, sistem de stingere a incendiilor, echipament de protecție, aparat de respirat cu aer comprimat, generator, saltea sanitara, covor izolator, cizme izolatoare, mănuși de cauciuc izolatoare).

Contractul este încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria în calitate de Secretariatul Comun, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Ovidiu, în calitate de Beneficiar.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA Romania-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură” și se va derula pe o perioadă de 24 de luni de la data semnării contractului.
Obiectivul principal al investiției este creșterea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale. În același timp, proiectul își propune să dezvolte capacitatea autorităților pentru a reacționa rapid la amenințări pentru a asigura o zonă sigură pentru dezvoltarea sustenabilă și pentru a crește standardele de viață ale populației.

„Obiectivele specifice investiției vizează în special creșterea coordonării și a reacțiilor eficiente ale autorităților pentru situațiile de urgență cauzate de dezastrele naturale, configurarea și integrarea armonizată a unui sistem pentru o mai bună prognoză și gestionarea naturală și pericole antropice în zona România-Bulgaria, echiparea autorităților locale cu echipament specific necesar pentru managementul riscului în zona transfrontalieră care să asigure o intervenție eficientă în situațiile de urgență, achiziționarea unor echipamente de alertă a populației în situațiile de urgență pentru informarea populației în caz de calamități cum ar fi cutremure/ incendii și dezvoltarea/elaborarea de hărți comune de evenimente cu risc de calamitate, diseminarea și informarea care sa asigure creșterea informării generale privind măsurile de protecție în situațiile de urgenta, obiectivul de management al situațiilor de risc implică atât acțiuni de prevenire și intervenție în vederea salvării de vieți omenești, dotarea cu mijloace de intervenție și echipamentele specifice folosite în situațiile de calamitați naturale cât și know how-ul dobândit prin training-ul echipelor de voluntari”, se mai arată în datele transmise de autoritatea locală.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top