Actualitate

Orașul Ovidiu, dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor

Autospeciala de stingere a intrat în dotarea administrației locale conform proiectului „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety” (Managementul integrat al riscului și reacții eficiente ale autorităților pentru siguranță civilă), în care UAT Ovidiu este parte (lider de proiect), alături de partenerii: Primăria Orașului Sabla și Fundația Idein Developpment Foundation din Bulgaria.

Autospeciala de stingere a incendiilor a fost predată departamentului pentru situații de urgență a orașului Ovidiu.

„Încercăm să echipăm complet tot ceea ce înseamnă serviciul voluntar cu echipamente de protecție. Vom achiziționa prin acest proiect și o ambulantă de tip B, o barcă de intervenție rapidă pe lac, vom elabora chiar și o hartă digitală pentru situații de urgentă, pentru zonele cu potențiale riscuri naturale de calamități. Încercam să gestionăm singuri aceste situații neprevăzute pentru că de cele mai multe ori, în aceste cazuri, nefericite, minutele fac diferența”, declară primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Valoarea totală a proiectului este de 988.827,18 euro dintre care 420, 897.40 euro valoarea alocată pentru liderul beneficiar UAT Oraș Ovidiu.

Printre activitățile specifice acestui proiect se numără:

  • elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale
  • achiziția unei autospeciale destinată intervenției la stingerea incendiilor dotată cu stingătoare, costum de intervenție pompieri, complet 3, generator și alte dotări specifice;
  • achiziția unei ambulanțe tip B dotată cu targă principală, cu sistem fixare pacient; Targă Lopată (Scoop Stretcher); Saltea vacuum; Scaun cu roțile (în afară cazului când targă principală are și această funcție), cu sistem fixare pacient; Cearșaf de transport sau saltea de transfer; Dispozitiv de tracțiune pentru fracturile de femur; Set ațele vacuum sau gonflabile; Ațele cervicale adulți / copii set complet sau un număr minim de 3 gulere cervicale reglabile la care se vor adaugă mărimile pediatrice; Suport agățare perfuzii; achiziția unei bărci de salvare cu toate dotările aferente, achiziționarea echipamentului necesar pentru alertarea populației în situații de urgentă
  • achiziția unui microbuz 13+1 locuri
  • achiziția unei bărci pentru intervenție rapidă pe lac

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA România-Bulgaria, Axă 3 ”O regiune sigură”, având o durată de implementare de 24 de luni.

Contractul, semnat anul trecut în luna iulie, este încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Ovidiu, în calitate de Beneficiar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top