Actualitate

Orașul care investește în educație: Mii de cărți, oferite cadou de Crăciun copiilor din Ovidiu

Toți copiii, de la grădiniță și până în clasa a XII-a, din Ovidiu vor primi în perioada Sărbătorilor de Iarnă cadouri deosebite din partea primăriei orașului. Anul acesta, administrația locală, îl ajută pe Moș Crăciun să aibă în tolba cu daruri, pe lângă dulciuri, și cărți, multe cărți.

„Pentru că este declarat Anul Cărții de către Parlament,  am achiziționat 10 mii de cărți pentru copii, în medie cam cinci cărți de copil. Sunt 10 mii de cărți gândite bine pe categorii de vârste – pentru grădiniță într-un fel, pentru clasa a III-a, a IV-a, altfel, pentru clasa a VII-a, a VIII-a am gândit cărți care să le fie utile pentru examenele care urmează. Pentru a XI-a și a XII-a tot ce au nevoie la Română și Matematică, strict pentru examene, dar pe lângă, și alte chestiuni interesante pentru ei”, susține primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

O acțiune similară a administrației locale s-a derulat anul trecut, când fiecare copil a primit o carte în dar la începutul anului școlar. „Insistăm pe subiectul acesta deoarece, din păcate, avem 44% analfabeți funcțional în România”, mai spune primarul.

Nu doar copiii primesc cărți în dar, ci și dascălii acestora vor primi ‚‚Istoria Românilor’’, ediție de colecție, realizată de Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române.

Cei mici, copiii de grădiniță și cei din clasele I-IV, vor primi darurile chiar în Căsuța lui Moș Crăciun, amenajată în cadrul Târgului de Crăciun din parcul „Poetul Ovidius”, din fața primăriei.

Casa lui Moș Crăciun include un atelier de creaţie, unde copiii, ajutaţi de spiriduşi, pot scrie scrisori moșului în care să-l roage să le aducă anumite daruri. Tot spiriduşii îi vor ajuta pe micuţi să deschidă cadourile.

În același loc, toți copiii pot face poze cu Moş Crăciun, în faţa şemineului. Apoi, vor primi în dar, de la Moş Crăciun şi spiriduşi, pozele făcute. În zonă există un carusel şi un trenuleţ, puse, gratuit la dispoziţia copiilor de către primărie. Nu lipsesc nici produsele tradiționale, specifice unui Târg de Crăciun: ceai, dulciuri, vată de zahăr, mere glazurate, vin fiert, dar şi multe alte produse lucrate manual, toate pregătite pentru sărbătorilor de iarnă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top