Politic

Optimism și determinare la PNL Tulcea: Vom câștiga alegerile la municipiu și județ

Optimism și determinare la PNL Tulcea: Vom câștiga alegerile la municipiu și județ

Optimism și determinare la PNL Tulcea, plus o doză de umor. Aceasta a fost atmosfera care a marcat prezentarea a 10 noi candidați la funcția de primar în diverse localități din județul Tulcea.

Evenimentul a urmat același format ca cel de săptămâna trecută, în care oamenii cu experiență în partid au fost lângă „boboci”, într-un gest de susținere și încurajare.

În centru, atât ca imagine „scenică” cât și ca importanță (au deschis seria prezentărilor candidaților noi) au fost femei liberale, într-un gest care a marcat diversitatea de gen dar și deschiderea la dialog din interiorul PNL.

Nicoleta Sevastian, primar Maliuc

„Sunt primar al comunei Maliuc, la primul mandat și bineînțeles că pentru a-mi continua proiectele începute intenționez să candidez pentru al doilea mandat. Sunt fericită să văd că astăzi alături de noi avem trei doamne frumoase și deștepte și vreau să le încurajez. Nu se angajează la o muncă ușoară, dar noi femeile suntem perseverente și putem reuși întotdeauna tot ceea ce ne-am propus.

Le doresc mult succes și să ne întâlnim după 9 iunie cu rezultate extraordinare, eu le sprijin cu tot ce pot și le pot ajuta și cu sfaturi după câștigarea mandatului”.

Doina Săcui, președinta Organizației Femeilor Liberale

„Și astăzi sunt aici ca să le susțin pe colegele noastre, doamnele noastre liberale care au intrat cu foarte mult curaj într-o astfel de competiție. Nu este ușor astăzi ca femeie să candidezi la funcția de primar. Dar nici imposibil.

Eu consider că acum este momentul ca din rândul femeilor să se implice cât mai multe doamne, să acceadă la astfel de candidaturi, de funcții, pentru că femeia are un rol foarte important în societate.

Avem foarte multe colege care sunt determinate să se implice, mă bucură acest lucru dar, în același timp vreau să le mulțumesc și colegilor mei pentru că au înțeles că împreună echipa este completă.

La masa deciziilor dacă participă și femeile, lucrurile stau altfel. Și ce au femeile și nu au bărbații, cred că mai multă empatie. Felicitări, succes, suntem aici oricând”.

Alexandru Filip, vicepreședinte PNL Tulcea

„Mă bucur să fiu din nou în fața dumneavoastră. Scriam săptămâna aceasta pe pagina mea de Facebook despre implicare, despre implicarea politică, care vine la pachet cu foarte multe sacrificii și foarte multe compromisuri, poate dincolo de ceea ce ne putem imagina.

Și vreau să-i felicit pe toți cei prezenți în sală dar mai ales pe noii candidați, pentru această decizie de a se implica politic. Dar mai mult decât atât, această implicare politică este o asumare, iar domnii și doamnele de față își asumă să fie practic vocea comunității din care fac parte.

Ca să ia destinele oamenilor din acele comunități și să încerce să le facă viețile mai bune, să aibă un destin mai bun, iar asta cred că este o dovadă de simț civic, de altruism, o dovadă de bunătate.

Și sunt sigur că vor câștiga, sunt sigur că vor schimba acele destine în bine. Eu îmi pun toată încrederea și toată speranța în dumnealor și mă bucur că fac parte din această echipă. Mă bucur că este o misiune colectivă, cu toții avem această misiune a binelui comun și vom reuși împreună”.

Nicolae Chichi, consilier județean

„Am mai multe campanii în spate, la activ. Să știți că urmează o perioadă foarte grea dar și o perioadă foarte frumoasă. Pentru cei care acum construiesc, acum candidează, trebuie să vă faceți echipe, echipe serioase de oameni care să vă fie atașați. Pentru că cei care sunt la al doilea, la al treilea mandat dintre primarii liberali, să știți că au câștigat pentru că au avut echipe foarte bune, de mare calitate lângă ei.

Legat de noi cei din spate, să știți că vă vom ajuta din pupa, că tot suntem în portul Tulcea, vă vom ajuta cât putem de mult, o să fim alături de dumneavoastră. Și mai vreau să vă spun ceva: să știți că intrați într-o echipă politică de elită în această zonă a noastră, iar organizația Tulcea, vă spun de la Centru, este una dintre organizațiile foarte respectate de către toate organizațiile liberale care există în această țară.

Toată lumea știe că suntem oameni serioși, vrem să facem o treabă foarte bună și vom câștiga la Tulcea, vă asigur, pentru că avem oameni de calitate, mai ales cei new entry pe care îi avem lângă noi. Succes tuturor!”.

Ion Nicolae, Primar Nalbant

„Sunt primar la al treilea mandat, după alte trei mandate de consilier și viceprimar. Primul mandat a fost mai greu, am preluat primăria în insolvență, dar cu sprijinul dumneavoastră am scăpat de greutăți, am reușit să aduc primăria și comuna într-o stare de normalitate. Pot să vă zic că mi-aduc aminte că anul ăsta, în octombrie, fac 30 de ani de când sunt membru PNL”.

Nicolae Mocanu, primar Greci

„Un sfat pentru colegii noștri: Va urma o perioadă grea, vor apărea bineînțeles zvonacul și răspândacul, vă urez să aveți discernământ în a discerne cu atenție adevărul de minciună. Se dă la geoale, știm, nu-i nici o problemă, vă va ieși părul prin bască din cauza asta dar cu muncă și atenție sigur veți ajunge la liman și vă urăm tot succesul din lume, vom fi împreună o echipă puternică. Succes!”.

Sandu Năstase, primar Turcoaia

„Voi merge mai departe pentru că am foarte multe proiecte care au ajuns la maturitate și care și sunt în execuție și ar fi păcat să le lăsăm să nu aibă cine să le ducă mai departe”.

Gigi Văcaru, primar Măcin

„Eu nu candidez pentru un nou mandat, candidez pentru continuitatea celui vechi, candidez pentru continuitatea dezvoltării orașului Măcin. Avem foarte multe proiecte începute, știți foarte bine că pentru noi, primarii aflați în funcție, ultimul mandat a fost de sacrificiu”.

Ne aducem aminte de pandemie, de criza energetică, criza refugiaților, noi riveranii la zona Ucraina chiar am tras-o, domnul președinte știe mai bine. Da, merg cu încredere spre un nou mandat, am reușit în ciuda tuturor greutăților să implementez ceva proiecte, să accesez alte proiecte și vreau să le termin. Pentru <bobocei>, le zic succes, o să fie foarte greu dar nu imposibil. Mult succes și capul sus!”.

George Gheorghe primar Izvoarele

„Încep cu începutul. Sunt membru PNL din 1996, peste puțin timp o să fac 30 de ani și vreau să vă spun că în 2016, când am câștigat primul mandat, am găsit primăria într-o situație foarte grea, adică cu o datorie de 11 miliarde de lei vechi.

Am pornit la drum cu o echipă foarte puternică, fapt care s-a și dovedit, pentru că am dat jos un primar cu trei mandate de la PSD și vreau să vă spun că de atunci și până astăzi tot facem proiecte, tot implementăm. Comuna noastră din ce în ce s-a făcut mai frumoasă și vreau să vă spun că până la această dată am adus 30 de milioane de euro în comuna Izvoarele. Deci este un lucru foarte bun și vom merge mai departe, avem proiecte în derulare, în implementare, mergem mai departe până când terminăm toate proiectele.

Și poate după aceea o să avem și o pauză de respiro. Echipa mea este puternică și vom face treabă. Mai departe, rog toți colegii să aibă grijă să facă o echipă bună, ca să avem succes cu toții”.

Nicu Bibu, city manager Tulcea

„Bun venit în echipă noilor colegi și colege, ne așteaptă o luptă grea dar cu siguranță vom câștiga, avem o echipă extraordinară și se vede. Succes, vă așteaptă după 9 iunie, cu siguranță, momente dificile, momente grele, dar pe care le veți depăși. Vă urez succes!”.

Michael Gudu, deputat

Optimism și determinare la PNL Tulcea: Vom câștiga alegerile la municipiu și județ

„Vreau să-i felicit pe tinerii colegi, pe noii colegi, pentru curajul pe care îl au de a intra în această arenă a luptei electorale. De pe margine este ușor să dai sfaturi, însă în teren, când ești în luptă, este mult mai dificil.

Dar voi sunteți pe cale să schimbați niște destine. Atât ale celor pe care îi veți înfrânge în această bătălie cât și ale comunității pe care o veți conduce după data de 9 iunie.

Iar ca un garant al victoriei voastre este echipa liberală în care ați intrat. Orice problemă aveți, de orice natură, să știți că vă puteți baza pe noi. Suntem mereu în spatele domniilor voastre, iar schimbarea începe prin noi înșine, e un slogan pe care cu toții îl cunoaștem foarte bine.

Și schimbarea adusă de voi va duce și la schimbarea președintelui Consiliului Județean actual, pentru că într-adevăr este timpul schimbării și vom schimba președintele Consiliului Județean, prin colegul George Șișcu. Succes!”.

După acest moment, a urmat prezentarea fiecărui candidat

Cristina Staicu, Ceatalchioi

„Am 36 de ani, sunt antreprenor în domeniul fondurilor europene și îmi doresc din tot sufletul să încep schimbarea. Așa cum a spus și colegul nostru, domnul Michael Gudu, schimbarea vine prin noi înșine, iar eu cred că schimbarea vine de jos în sus. Eu niciodată nu o să reușesc să schimb ceva sus, în schimb în aproapele meu pot și vreau să demonstrez acest lucru.

Pentru binele meu și pentru binele altora, îmi doresc o comunitate care să crească. Lucrurile sunt acum așa cum sunt, să nu le spunem pe nume, însă ele pot fi îmbunătățite.

Am încredere în mine, am încredere în oamenii care sunt în jurul meu și îmi doresc o viață mai bună. Pot spune despre mine că am terminat un liceu militar cu care mă mândresc foarte mult, dacă mă uit în urmă cred că este lucrul cu care mă mândresc cel mai tare.

Pentru că dincolo de cunoștințele pe care mi le-a lăsat, m-a învățat să fiu om și probabil că acum o să se vadă. Este momentul când trebuie să arăt ce am învățat și nu numai acolo: disciplină, perseverență, muncă și, dincolo de toate calitățile pe care trebuie să le aibă un primar, îmi doresc să fiu înțeleaptă.

Sunt pescar comercial autorizat, sunt vânător de 20 de ani, sunt agricultor, sunt apicultor și spun acest lucru nu în sens de mândrie ci în sensul în care înțeleg în mare măsură problemele cu care oamenii din comunitatea mea se confruntă. Cred în mine, cred în voi și cred că sunt pe drumul cel bun”.

Paresa Carpov, Sulina

Optimism și determinare la PNL Tulcea: Vom câștiga alegerile la municipiu și județ

„Sunt mândră că sunt sulineancă, sunt absolventă a Facultății de Drept și Administrație Publică, sunt cu experiență în administrație, sunt aproape de oameni, vin cu mare încredere în această echipă frumoasă și corectă, mândră.

Am toată încrederea că am să reușesc să unesc toate categoriile care momentan sunt dezbinate în acest oraș frumos. Sunt grecoaică, sunt căsătorită cu un om care face parte din comunitatea ucrainenilor, am un copil frumos, am o familie frumoasă.

Vreau ca prin exemplul nostru și a ceea ce am realizat pe parcursul meu profesional să fiu un exemplu dar să și fiu în ajutorul comunității. Sunt sigură că Sulina poate mai mult, imi doresc să aibă mai mult și cu ajutorul meu și al echipei pe care o am alături de mine și cu care pot să realizez lucruri.

Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca oamenii care ajung în Sulina să rămână cu o impresie bună, cu căldura oamenilor care trăiesc acolo și să plece încărcați ca să mai vină și a doua oară.

Vă mulțumesc pentru încredere și cred că o sa ajungem să reușim să realizăm toate proiectele în echipa PNL.

Eu vreau să vă spun cu sinceritate că voința oamenilor m-a determinat să pornesc în această luptă. Sunt susținută de pescarii autorizați dar și de persoanele care activează în turism activități care stau la baza subzistenței localnicilor.

Oamenii aceștia au venit alături de mine și mi-au spus că cu ajutorul meu și prin ei, bineînțeles, o să putem să facem lucruri pentru noi. Să mărim perioada de turism, să acordăm facilități pescarilor, să venim în ajutorul populației fără locuri de muncă pe perioada iernii, când se trăiește foarte greu”.

Maria Belibrov, Pardina

Optimism și determinare la PNL Tulcea: Vom câștiga alegerile la municipiu și județ

„Sunt din comuna Pardina, sunt absolventă a Facultății de Matematică și Științe Economice, am lucrat în acest domeniu foarte mulți ani, în departamente financiar, contabilitate, bănci. Simultan, am avut experiența unor mici businessuri în domeniul calculatoarelor.

Vorbesc două limbi străine, mai nou în ultimii patru ani am experiență în administrarea activității de instalare a sistemelor fotovoltaice. Din 2009, de când am intrat în Uniunea Europeană, am creat forme asociative în zona mea de baștină.

Am fost interfața dintre fermieri și autorități pentru că și eu sunt fermier. Cunoscând toate problemele, plus că mi-a folosit experiența profesională ajutându-i, acum îmi doresc să candidez pentru că vreau să-mi aduc aportul prin experiența mea în mai multe paliere ale vieții oamenilor din comuna mea.

Și anume: în sistemul de învățământ extrem de precar, în cel sanitar, actul administrativ aș dori să-l aduc la normalitate, pentru că acesta nu mai există.

Imi doresc să cresc calitatea vieții oamenilor mei prin experiența mea, prin voința mea, determinarea și experiența mea profesională și, evident, cu ajutorul dumneavoastră.

Eu am avut deja contact cu oamenii mei, dintre care mi-am ales consilierii și am fost extrem de entuziasmată pentru că oamenii au încredere în mine. Fedback-ul crește, oamenii îmi trimit mesaje, urmează să mă duc să-i contactez pe toți, toată lumea știe, sunt foarte bucuroși, tot satul este de partea mea. Singura problemă va fi, mă rog, eu nu am experiență politică dar primarii în funcție, de culoare roșie, au alte instrumente de luptă. Aici este doar problema mea, pe care va trebuie s-o experimentez”.

Cristian Gorgovschi, Chilia veche

„Având în vedere că este una dintre cele mai mari comune din județ, cu o populație relativ redusă, necesită multă dezvoltare a infrastructurii, a agriculturii, învățământului și multe altele.

Pe această cale, o să am o rugăminte către domnul președinte al Consiliului Județean din data de 9 iunie, domnul Șișcu, legat de singurul drum județean ce ajunge la noi în comună, foarte cunoscut celor din județ și care se află într-o stare jalnică.

Cam atât despre noi și suntem sigur că vom lua aceste alegeri cu ajutorul echipei liberale și a colegilor mei de la Chilia Veche.

Candidații la consiliul local sunt din diverse medii: profesori, agricultori, pescari. Cu populația se discută zilnic și la alegeri câștigăm cu siguranță”.

Eugen Petrică, Ceamurlia de Jos

„Nu prea mă pricep la vorbe, dar vreau să demonstrez că mă pricep la fapte. Aștept ca după alegerile de pe 9 iunie să realizăm mult mai multe pentru comunitatea noastră.

La momentul acesta, cred că suntem foarte înceți în ceea ce ne-am propus să facem, multe dintre obiective și dorințele locuitorilor nu sunt deloc ascultate sau deloc realizate de către conducerea primăriei, îmi doresc să schimb toate aceste lucruri.

De aceea m-am hotărât să candidez și sper ca împreună cu echipa mea de acolo, care este o echipă foarte bună, să câștigăm alegerile din 9 iunie. Mă bazez desigur și pe viitorul președinte al Consiliului Județean Tulcea și urez succes tuturor candidaților PNL”.

Mihai Sofron, Smârdan

„Sunt actualmente căpitan de navă, lucrez la societatea Romnav Brăila și candidez pentru primăria Smârdan, pentru schimbare și știu că e o luptă grea, dar trebuie să putem reuși să câștigăm primăria, să fim aproape de cetățeni”.

Valentin Sereev, Slava Cercheză

„Sunt viceprimar de trei ani și jumătate. Din punct de vedere al experienței poltice, fac parte din PNL de la 18 ani. Am absolvit Facultatea de Drept, deci sunt jurist de profesie.

Am urmat și cursurile masterale în domeniul științelor penale, după care am fost timp de un mandat consilier local. După această etapă, am decis, ca mulți tineri din România, să îmi caut o viață poate mai bună în străinătate.

Am plecat în Marea Britanie, unde am lucrat patru ani și jumătate. Deși îmi găsisem o oarecare satisfacție economică și profesională, simțeam întotdeauna nevoia sau presiunea de a face ceva pentru comunitatea din care făceam parte. Am decis să mă întorc în țară împreună cu familia și am candidat acum trei ani și jumătate la primărie.

Practic, mi-am asumat o misiune aproape imposibilă având în vedere faptul că candidam împotriva celui mai longeviv primar din județul Tulcea, ba chiar din România. Un primar care avea atunci șapte mandate.

Cu toate acestea, rezultatul dintre noi a fost destul de strâns, fapt care mi-a dovedit că comunitatea din Slava Cercheză simte nevoia unei schimbări. Poate că nu am înțeles atunci ce mi-a lipsit pentru a ajunge primar. Când am ajuns viceprimar, am înțeles că îmi lipsise o experiență în domeniul administrației locale.

Consider că în acest moment am toate elementele necesare pentru a fi un bun primar. În cei trei ani și jumătate în care am fost viceprimar s-a văzut o dinamică mai bună în dezvoltarea comunei. De aceea sunt convins că pe 9 iunie locuitorii comunei îmi vor acorda mandatul de primar.

Feedback-ul este pozitiv, oamenii vin întotdeauna către mine și către echipa mea spunând că suntem singura soluție pentru comuna Slava Cercheză.

Am o echipă foarte bună, am în spate un fost viceprimar de șapte mandate, am tineri care au studiat în străinătate, la Cambridge în Marea Britanie, am ingineri, am persoane care și-au dezvoltat propriile afaceri, deci practic au demonstrat în cadrul comunității.

Este clar că suntem o echipă puternică din punct de vedere profesional și al experienței, deci oamenii ne susțin din toată inima lor, așa simțim noi.

Chiar la un moment dat s-a propagat în localitate faptul că nu aș mai candida și atunci am fost bombardat cu mesaje și telefoane spunându-mi oamenii ca să nu fac acest lucru și să continuu lucrul pe care l-am început acum trei ani jumătate. Lucru pe care îl și fac de altfel și-l voi face până la capăt. Deci feedback-ul e pozitiv și sunt ferm convins că pe 9 iunie echipa liberală va fi cea învingătoare în comuna Slava Cercheză”.

George Năstase, Văcăreni

„Sunt absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. În 2020 am candidat la funcția de primar, am pierdut la un scor foarte apropiat.

Acest lucru m-a motivat, m-a ambiționat și am rămas activ în societatea din care provin. în 2021, la sfârșitul anului, am fost ales consilier local cu atribuții de viceprimar. Am avut posibilitatea să capăt experineță, să fiu aproape de oameni, să identific problemele și nevoile comunității noastre.

Comuna Văcăreni are nevoie de o schimbare, de un om responsabil, de o persoană dedicată, asumată, dornică de muncă și transparentă. Iar pentru asta am ales să merg pe acest drum, alături de Partidul Național Liberal.

Feedback-ul este unul foarte bun, oamenii sunt nemulțumiți din varii motive. Mai avem de lucru deoarece încă populația din comuna Văcăreni crede în dezinformările ieftine și jocurile politice de doi lei.

Până nu le vom elimina și se va acorda încrederea unei singure persoane, sau unui grup tânăr cu inițiativă, cu viziune și cu rapiditate în execuție, cred că lucrurile vor rămâne la stadiul lent de dezvoltare.

Tocmai de aceea cred că sunt persoana care reușesc să implementez și să aduc evoluție rapidă și o ascensiune fulminantă comunității din care provin”.

Dragoș Crivăț, Frecăței


„Sunt absolvent al Facultății de management financiar contabil, lucrez în slujba cetățeanului, a țăranului român. Sunt funcționar public al Apia Tulcea, în domeniul fondurilor europene.

Sunt un om cinstit, apropiat de oameni, care după 8 ore la birou îmbracă haina agricultorului și lucrează câmpul cu tractorul. Ceea ce m-a făcut să învăț că ceea ce semeni, aia culegi.

Candidez pentru că vreau să plantez semințe sănătoase, iubire, înțelegere și respect, pentru comuna mea. Este nevoie de o schimbare! Candidez pentru că vreau să fac lucrurile să fie frumoase în comuna Frecăței, care are nevoie de o intervenție imediată pentru a începe drumul dezvoltării și modernizării.

Am alături de mine o echipă de oameni corecți și drepți, care vor aduce schimbarea și le mulțumesc că îmi sunt alături pe acest drum. Cu viziune, răbdare și angajament, voi aduce schimbări semnificative în viața acestei comunități, cu privire la imaginea satului românesc, la promovarea tradițiilor și obiceiurilor, la atragerea de investitori, promovarea turismului și a evenimentelor sociale. Și bineînțeles, transparența decizională în activitatea primăriei Frecăței.

Mulțumesc familiei PNL care m-a primit cu brațele deschise și care mă susține să devin un semănător de succes. Vă doresc tuturor colegilor un 9 iunie cu realizări, cu câștig și tot ce se poate mai bine.

Feedback-ul este că oamenii, în proporție de mai bine de 80-85%, își doresc o schimbare în bine privind transparența, privind partea socială. Am alături de mine o echipă de peste 30 de oameni la care și în prezent se mai alătură alții, sunt atât bărbați cât și femei din toate categoriile sociale, cu diverse pregătiri la bază și împreună vom câștiga cu siguranță”.

Sorin Diaconu, Nufăru

Optimism și determinare la PNL Tulcea: Vom câștiga alegerile la municipiu și județ


„Mă numesc Sorin Diaconu și fac parte din echipa Partidului Național Liberal de 4 ani. Am fost consilier local timp de 3 ani, iar din luna decembrie am avut șansa să fiu numit viceprimar cu atribuții de primar în comuna noastră, Nufăru.

Cu această ocazie aș vrea să mulțumesc echipei PNL Tulcea și președintelui Ștefan Ilie pentru sprijinul acordat în tot acest timp. Voi candida încă o dată pentru primăria Nufăru, cu speranța că voi câștiga.

Comuna are nevoie de un om responsabil, corect și muncitor, întrucât sunt multe lucruri ce trebuiesc puse la punct. Am încredere că voi putea pune comuna pe drumul cel bun și sunt pregătit pentru ceea ce urmează.

Avem de făcut multe la Nufăru, sperăm că le vom face în viitor, pentru asta trebuie să luptăm, să câștigăm. Oamenii sunt încrezători, am un feedback bun, echipa este lângă mine, mă încurajează, așteptăm oamenii la vot”.

Michael Gudu, deputat

„Avem împreună cu deputatul Șișcu în fiecare joi și vineri la cabinetele parlamentare consultații cu alegătorii din județul Tulcea. Orice cetățean, indiferent de natura problemei pe care o are, ne contactează.

Să vă dau un exemplu: a existat o lungă perioadă de timp în care crescătorii de animale din Delta Dunării, în special în zona comunei Pardina, întâmpinau dificultăți în relația cu Consiliul Județean. În sensul în care dânșii solicitau teren pentru animalele pe care le aveau iar Consiliul Județean le răspundea că nu le permite legea, nu le poate da teren.

Au inceput procese între crescătorii de animale și Consiliul Județean, procese câștigate de către crescătorii de animale. În urma acestor chestiuni, la sugestia crescătorilor de animale, am inițiat un amendament la Legea Zootehniei, prin care Consiliul Județean să fie obligat de lege să pună la dispoziția crescătorilor de animale teren pentru scopul solicitat de crescători.

Aceasta ar fi una dintre inițiativele pe care le-am dus până la capăt pornind de la o chestiune punctuală. Prin asta am degrevat și Consiliul Județean de procese, sunt de acum încolo pe un drum bun și crescătorii de animale din Delta Dunării.

Eu și colegul meu George Șișcu am fost asaltați în ultimul timp în legătură cu legea care privea acordarea de compensații bănești pentru persoanele care au avut de suferit ca urmare a regimurilor instaurate în România după 6 martie 1940 până în martie 1945 și de urmașii acestora. E vorba de celebra Lege 154/2021.
Atât eu cât și George, plus un coleg deputat de Satu Mare, Adrian Cosma, am inițiat un amendament ca această lege să intre în vigoare imediat. Pentru că de vreo doi ani de zile se tot amâna de la 1 ianuarie, ianuarie 2022, ianuarie 2023, ianuarie 2024…

Am făcut acest amendament dar din păcate amendamentul nu a trecut, invocându-se motive de genul chestiunilor economice, buget, etc. Însă ni s-a promis că începând cu 1 ianuarie 2025 această lege va intra în vigoare pentru ca beneficiarii ei să se bucurie de prevederile legale”.

George Șișcu, deputat, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea

„Vreau să vă spun un lucru și mă bucur că am posibilitatea să îl spun, eu am pierdut la foarte puține voturi, ținând cont de câte voturi s-au dat în județ acum patru ani. Adică îmi mai trebuiau doar vreo două mii de voturi ca să câștig.

Observ acum și în masa populației, dar în special la echipa pe care o am lângă mine și a primarilor și la colegii din organizație, mai mult entuziasm. Adversarul nostru principal este candidatul PSD, care are în spate trei mandate de președinte al Consiliului Județean, un om cu experiență, foarte bine ancorat în teritoriu, în județ și cu mulți primari.

De data aceasta însă, îl înștiințez că va pierde alegerile. Primarii și candidații noștri sunt mult mai buni decât ce oferă nu numai PSD cât și celelalte partide. Observați aici cum noi la PNL reușim să putem împleti experiența celor care stau în picioare cu entuziasmul și tinerețea celor care stau în fața noastră, astfel încât șansele mele sunt foarte, foarte mari.

Nu spun cu emfază sau să creez așa, o emoție, o spun în urma unor sondaje pe care le avem, în urma unor discuții pe care le avem în toate organizațiile și veți vedea că pe 10 iunie voi fi noul președinte al Consiliului Județean Tulcea”.

Ștefan Ilie, președinte PNL, primarul Municipiului Tulcea

„O să vă spun un lucru care poate că o să vă șocheze. În urma coaliției de guvernare PNL-PSD se pot realiza liste comune și la nivelul județului, dacă organizațiile din acel județ sunt de acord.

Trebuie să știți că PSD Tulcea a solicitat în forul Partidului Social Democrat și a ajuns la masa negocierilor cu PNL propunerea ca alegerile pentru primăria municipiului Tulcea și a președintelui Consiliului Județean să fie pe liste comune.

În sensul ca eu să fiu candidat la municipiu și domnul de la PSD, candidat la județ și listă comună. Solicitarea este făcută de către președintele PSD Tulcea, alături de domnul primar de la Jurilovca.

Asta arată o teamă. Nu am fost de acord cu această propunere. Eu am patru ani de zile alături de colegii mei, de când nu am avut o secundă, nu o zi, nici măcar un weekend, o secundă în care să nu fiu călcat în picioare de toată propaganda PSD-istă plătită.

De toată manipularea care s-a încercat a fi distribuită într-un oraș, într-un județ întreg. Este pentru prima dată în istoria unor administrații când se propagă ideea că dacă faci o stradă nu e bine, că dacă pui o canalizare nu e bine, că dacă este un șantier este de rău. Când, de fapt, orașele care se dezvoltă sunt cele într-un șantier continuu. Șantierele aduc disconfort dar aduc dezvoltare.

Orașele care stau la intersecția unor infrastructuri puse la punct sunt cele care se dezvoltă. Ele întotdeauna se dezvoltă, atrag turiști, atrag antreprenori, atrag investiții. S-a propagat în acest mandat cum că am deschis șantiere unde nu au fost deschise niciodată, unde apa curgea prin subteran și casele și blocurile se afundau în pământ.

Am deschis șantiere, am obținut fonduri europene, m-am împrumutat chiar, tocmai pentru a umple fundația care era putredă și culmea, propaganda spune că nu e bine.

Unde s-a mai văzut ca cineva să spună că – vai ce oraș plin de șantiere, hai să le închidem. Unii spun – da! Dar sunt începute de trei ani. Păi da! Am început de trei ani strada Păcii, pentru că pe strada asta au fost șapte investiții.

De alimentări cu apă, de canalizare, de introducerea cablurilor în subteran, de ape pluviale, de refacere a trotuarelor, de refacere a infrastructurii. Pentru că acolo am găsit conducte vechi de acum o sută de ani și grote neștiute de nimeni, nu apăreau pe nici o hartă și de aia durează trei ani ca să realizezi toate acestea, pe o stradă principală intens circulată și locuită.

Într-un an am pus pe Forestierului sau pe Militari străzi nou create. Pe Forestierului oamenii doreau asfalt înainte să mă nasc eu. Am reușit să o asfaltăm într-un singur an, pentru că nu aveau instalații, nu aveau o istorie a străzii în subteran și este circulată.

Am reușit s-o asfaltăm, mai trebuie să punem pe ea niște marcaje, să dăm drumul la becuri de iluminat și mai avem o porțiune la intrare pentru că avem o mică problemă cu înălțimea utilajelor care ar putea intra pe sub conductele de la Alumina.

Dar într-un an. Asta-i diferența! Și zilele astea vom asfalta dacă temperaturile vor permite. Ăia se roagă să ningă, să plouă, da! Dar aceste proiecte trebuie să meargă înainte și nu putem să negociem liste comune, nu putem fi alături de cei care nu doar că ne-au înjurat ci au șantajat, nu numai pe noi ci pe fiecare coleg, au făcut manipulare excesivă în rândul cetățenilor, au mințit cu nerușinare, au trecut peste prevederile legislative, mi-au umilit familia, au vorbit despre noi nu doar în termeni politici, ci de modul în care purtăm ochelarii.

Niciodată nu vom face o alianță cu ei și acum cerută de ei, culmea! De ce oare este cerută? De ce este sacrificat contracandidatul meu de la PSD? Pentru că este temerea de a nu câștiga Consiliul Județean.

Și vă spun că eu, împreună cu George și cu colegii pe care îi vedeți aici și cu cei pe care o să-i vedeți și vinerea viitoare și cu cei pe care cu toții când ne vom aduna într-un for mai mare, că noi vom câștiga în cele mai multe localități din județul Tulcea, vom câștiga municipiul, primăria municipiului Tulcea și președinția Consiliului Județean Tulcea!”.

George Șișcu, deputat, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea

„Pe mine cred că mă cunoașteți și propun locuitorilor județului Tulcea să se uite la declarația de avere din iunie. Și să o compare cu cea din iunie 2028, când voi încheia primul mandat de președinte al Consiliului Județean Tulcea.

E importantă declarația de avere, pentru că ei trebuie să vadă că eu voi merge la Consiliul Județean să slujesc această comunitate și acest județ, eu iubesc acest județ.

Am Tulcea în fiecare celulă a mea și atâta timp cât iubim, noi slujim. Nu mă duc să fac averi, nu am avut niciodată contracte cu Statul, nu am avut niciodată lucrări, indiferent de ce natură, care să fie plătite din banii Statului.

În 2012 am devenit vicepreședinte al Consiliului Județean, până în 2014, când am fost schimbat în urma unor jocuri ale puterii de atunci, dar mi-am continuat drumul.

Iată-mă astăzi la al doilea mandat de parlamentar alături de o echipă al cărui rol este esențial în victoria unui candidat, pentru că echipa este cea care dă încredere și puterea unui candidat stă în echipa lui. Iar puterea unei echipe stă în fiecare membru al ei.

În relația cu alegătorul, nu vreau să fac o descriere a acțiunilor pe care le-am avut în sprijinirea multor oameni și în relațiile private dar cei care mă cunosc știu ce au de spus despre mine în cazul în care vor fi întrebați.

Dezideratele principale ale unei comunități trebuie să fie un trai cât mai bun al locuitorilor și asta se poate face pentru colectivitate în toate zonele. Adică drumuri, domeniul sănătății să fie foarte bine pus la punct.

În Tulcea avem numai două spitale, într-adevăr se construiește o aripă nouă, Spitalul Județean va fi modernizat se pare. Dar principala problemă a acestui spital, al acestei zone de sănătate din județul nostru, este lipsa medicilor din județ și din oraș.

S-a vorbit despre faptul că Tulcea este un județ izolat. De aceea, proiectele drumurilor expres Brăila – Tulcea și Tulcea – Constanța sunt foarte importante.

Mă neliniștește faptul că încă nu intră la finanțare aceste proiecte, pentru că ar da un impuls extrem de important dezvoltării acestei regiuni, pentru că Tulcea va avea două drumuri expres care vor face mult mai facilă legătura între zonele foarte populate și foarte dezvoltate din aria noastră, Brăila – Galați – Măcin, a doua aglomerație urbană din țară după București – Ilfov, și Constanța, la 120 de kilometri.

Românii sunt un popor harnic, ei știu ce au de făcut și țineți minte un proverb – dacă vrei să scoți o comunitate din sărăcie, fă un drum până la ea. Și de acolo oamenii știu ce au de făcut.

Dacă reușim să conectăm Tulcea la celelalte zone ale țării prin drumuri expres și prin conexiunile care deja există, podul de la Brăila, podul de la Hărșova, podul de la Cernavodă, vorbesc aici de Dobrogea în general, sunt convins că nu vor întârzia să apară și investițiile majore în această zonă”.

Ștefan Ilie, președinte PNL, primarul Municipiului Tulcea

„Să amintim aici și centura municipiului Tulcea, pentru care am obținut finanțare. Este unul dintre dezideratele obținute în acest mandat, pentru că am obținut finanțare europeană. Este derulată într-un parteneriat cu Compania Națională a Infrastructurii Rutiere și primăria municipiului Tulcea, prima parte a finanțării o încheiem în acest an, acum suntem la faza de proiectare pentru emiterea autorizației de construire.

Am făcut toate studiile, s-au stabilit traseele pentru noua centură a municipiului Tulcea, centura care va avea regim de drum expres, două benzi pe sens, care are o valoare de peste 200 de milioane de euro, cu viaducte, cu zone care vor uni Drumul Național European E87 la intrarea în Tulcea dinspre Somova cu Drumul European, la intrare în Tulcea dinspre Babadag, cu cele două drumuri județene care se duc către Murighiol și către Agighiol, în așa fel încât vor descongestiona întreg spațiul. Și atât pentru turiști cât și pentru atreprenori cât și pentru trafic va realiza o conexiune cu drumul expres.

S-au realizat studiile geo, s-au primit avizele comisiilor tehnice de la Ministerul Transporturilor, iar dacă reușim până la sfârșitul acestui an să emitem autorizația de construire, pentru că acum se lucrează la proiectare, vom putea din acest an să susținem licitația pentru execuția lucrării care va putea începe în 2025”.

Nicolae Chichi, consilier județean

„Colegul deputat Șișcu este în comisia de Transporturi în Camera Deputaților și aș vrea să știți că în strategia navală pe care o are România în momentul de față, vom face corecții în momentul în care Consiliul Județean va fi al nostru, pentru ca <autostrada> pe care o avem în față, canalul acesta navigabil, care încă nu este folosit iar Tulcea încă nu beneficiază de tot ce se cheamă activitate economică serioasă în portul Tulcea.

Vreau să vă spun că avem operatori care sunt din Galați, avem autorități care sunt din Galați, banii trebuie să rămână și la noi, nu trebuie să rezemăm faleza și să ne uităm la cât de frumos este.

Noi încă nu avem terminal de cereale în zona noastră, toate mașinile care duc în portul Constanța ar putea să lase cerealele aici, iar transportul să se facă naval. Deci pe strategia navală noi avem obiective pe care trebuie să le corectăm în următorii ani”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top