Fără categorie

“Odele” închinate lui Teodosie, în atenția Statului Major al Forțelor Navale

Pe data de 12 decembrie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a împlinit 61 de ani. Momentul a ajuns în atenția opiniei publice prin faptul că Fanfara Forțelor Navale s-a cocoțat pe garajul din curtea Palatului Arhiepiscopal și a susținut un scurt recital în fața episcopului și a unei mici audiențe. Tabloul ne-a reamintit de odele aduse de militari “conducătorului iubit” la fiecare zi de naștere.
Pentru a ne lămuri de ce Armata României, prin diferitele sale structuri, face aceste gesturi în fața anumitor persoane aflate în vizorul DNA, am solicitat un punct de vedere oficial Statului Major al Forțelor Navale.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Prin intermediul biroului de presă am aflat că “între structurile militare de garnizoană şi autorităţile publice civile de pe raza acestora există protocoale de colaborare, care vizează organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a unor ceremonii care se organizează cu diferite ocazii. Colaborarea cu autorităţile religioase din Constanţa se realizează, de mai mulţi ani, în baza unui parteneriat,care cuprinde atât participarea militarilor la evenimentele religioase, cât şi participarea clericului la evenimentele militare”.

Desigur, pe 12 decembrie NU a fost niciun eveniment religios, doar ziua de naștere a inculpatului Teodosie Petrescu. Însă, atitudinea pe care am putea-o numi slugarnică a Fanfarei nu a rămas fără urmări. Cântatul lor de pe garaj va intra în discuția superiorilor Forțelor Navale. “Vă facem cunoscut faptul că o comisie va analiza contextul în care aceasta a avut loc, precum şi modalitatea în care unii dintre instrumentişti şi-au respectat atribuţiunile de serviciu, conform fişei postului”, se arată în răspunsul primit de la Biroul Informare şi Relaţii Publice a Statul Major al Forţelor Navale.

Vă reamintim că momentul a fost marcat și de câteva incidente, jurnaliștii prezenți în curtea Arhiepiscopiei Tomisului fiind bruscați de un angajat și de un apropiat al ierarhului, chiar sub privirile acestuia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top