Opinii

O ultimă șansă pentru chiriașii rău-platnici ai Primăriei Cernavodă

Consiliul Local al orașului Cernavodă a luat în discuție, la ultima ședință de lucru, problema sumelor restante pe care unii chiriași care locuiesc în imobilele Primăriei le au către administrația locală. La momentul actual, rău-platnicii au restanțe totale de peste 318.000 lei, din care 202.000 la chirii, iar diferența la încălzire, apă caldă și servicii de apă și canalizare. În plus, contractele de închiriere ale acestora au ajuns la termen.

Deși angajații Primăriei au notificat în scris chiriașii, solicitându-le intrarea în legalitate prin plata integrală sau eșalonarea debitelor în conformitate cu legislația în vigoare, cei 48 de chiriași nu au început formalitățile de eșalonare și nici nu au achitat vreo sumă pentru plata restanțelor.
Având în vedere prevederile legale în domeniu, Primăria este nevoită să demareze procesul de evacuare cu toate consecințele juridice, sociale și economice. În acest caz, rău-platnicii, reprezentând cca 10% din totalul chiriașilor Primăriei, se pun în situația riscantă de a nu mai beneficia de o locuință cu chirie, fiind direct răspunzători de situația creată. Totodată, prin sustragerea de la plata chiriei, aceștia prejudiciază bugetul local.
În urma votului consilierilor locali, s-a decis amânarea hotărârii de evacuare, pentru o nouă verificare a fiecărei situație în parte de către o comisie specială.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top